Jakub Forgács Kultúra

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Banskej Bystrici

Nový mesiac klope na dvere a vy si už teraz môžete zaznačiť akcie, ktoré sa počas februára chystajú. Aby sme to uľahčili, prinášame vám rovnú desiatku z podujatí, ktoré podľa nás určite stoja za to!

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Banskej Bystrici
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

BYSTRICKÉ FAŠIANGY

2. februára 2016 o 18:30, Dom Slovenského misijného hnutia

Užiť si fašiangové obdobie s tradíciami môžete aj priamo v našom meste. Stačí, ak navštívite podujatie Bystrické fašiangy, na ktorom vystúpia FS Priechoďan z Priechodu, FS Marína zo Zvolena a FS Matičiarik III a Urpín z Banskej Bystrice.

BANSKOBYSTRICKÁ LATKA 2016

4. februára 2016, ŠH Dukla na Štiavničkách

Banskobystrická latka, populárny výškarský míting pod strechou, sa po necelom roku opäť pripomína tým najlepším spôsobom. Na 22. ročníku by mal na nej 4. februára štartovať Katarčan Mutaz Essa Baršim a organizátorom sa podarilo získať aj Chorvátku Blanku Vlašičovú.

KRŇAČKOVÉ PRETEKY V TURECKEJ

6. februára, Turecká – Krížna

Iba pár kilometrov od Banskej Bystrice sa chystá obľúbená akcia. Jubilejný 10. ročník Majstrovstiev Slovenska v Krňačkových pretekoch a 42. ročník o Cenu Krížnej sa uskutočnia v Tureckej už 6. februára.

NÁRODNÝ TÝŽDEŇ MANŽELSTVA

9. – 12. februára 2016, Banská Bystrica

Vo februári nás čaká aj Národný týždeň manželstva. Ten budú sprevádzať aj rôzne podujatia v meste Banská Bystrici. Tešiť sa môžete napríklad odhalenie rodinných receptov zo zákulisia dvoch manželských párov v panelovej diskusii: Zuzky a Michala Handzušovcov a Zuzky a Draha Polohovcov, ale tiež na prednášku Mileny Mikulkovej, českej terapeutky, mediátorky a poradkyne pre vzťahy a výchovu.

CENA PRIMÁTORA A CENA MESTA

16. februára 2016, Cikkerova sieň Radnice

Sú udeľované každoročne a ocenení sa vďaka nim tešia verejnej priazni. V polovičke februára sa v Banskej Bystrici môžeme tešiť aj na podujatie Cena primátora a cena mesta – udeľovanie cien najvýznamnejším osobnostiam mesta.

MAJSTROVSTVÁ EURÓPY V PRETEKOCH PSÍCH ZÁPRAHOV NA STREDNÉ A DLHÉ TRATE

18. – 21. februára 2016, Športový areál Králiky, Banská Bystrica

Ak aj vám učarovali psíky, zbystrite pozornosť. Silné psy už čoskoro predvedú svoje schopnosti na Majstrovstvá Európy FISTC v pretekoch psích záprahov na stredné a dlhé trate na Králikoch.

RADVANSKÝ KARNEVAL

20. februára 2016 o 15:00, ZŠ Radvanská 1

Pod Urpínom bude veselo. O zábavu sa už čoskoro postará akcia, ktorý so sebou prinesie veľa radosti a úsmevov. Ak máte doma malých nezbedníkov, máme pre vás tip, na ktorý sa môžete pripraviť už v predstihu – hľadaním masky na Radvanská karneval.

SVETOVÝ DEŇ SPRIEVODCOV CR

20. februára, centrum Banskej Bystrice

Banská Bystrica má domácim aj návštevníkom stále čo ponúknuť. Presvedčiť sa o tom budete môcť aj počas súboru bezplatných prehliadok mestom pri príležitosti Dňa sprievodcov.

STANISLAV ŠTEPKA: ZMIEŠANÁ ŠTVORHRA

27. februára 2016 o 19:00, Aula Slovenskej zdravotníckej univerzity

V komediálnej „správe zo zápasu dňa“, ktorú Stanislav Štepka nazval Zmiešaná štvorhra, skúmajú typickými výrazovými prostriedkami Radošinského naivného divadla, teda humorom, satirou a vtipným herecko-režijným stvárnením, momentálny stav či kvalitu súčasného slovenského života, mieru nášho úsilia a najmä hľadania ľudského šťastia.

CESTOU NECESTOU

28. februára 2016 o 13:30, Záhrada – centrum nezávislej kultúry

Zážitky cestovateľov, ktoré okúsili na vlastnej koži, vyrozprávajú divákom. Cestovateľský festival, najväčší na Slovensku, s celodňovým programom, si užijeme opäť v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

Ťahák len pre Bystričanov, čo zabije nudu: 10 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM