Aktualizované Správy

Výbuch plynu: Okresný súd v Prešove rozhodol, že trojica obvinených pôjde do väzby

Traja ľudia, ktorých polícia obvinila v súvislosti s výbuchom plynu v Prešove, sú od pondelka podrobení výsluchu zo strany sudcu pre prípravné konanie.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch plynu: Okresný súd v Prešove rozhodol, že trojica obvinených pôjde do väzby
Zdroj: TASR

Potvrdila to hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Trojicu ľudí v nedeľu (8. 12.) obvinil krajský policajný vyšetrovateľ z trestného činu všeobecného ohrozenia a predložil tiež prokuratúre podnet na ich väzobné stíhanie.

Ako uviedla Petrufová, s výsluchom pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov začal sudca v pondelok o 9.30 hod.

Následne v pondelok Okresný súd v Prešove rozhodol, že trojica obvinených ľudí z trestného činu všeobecného ohrozenia v súvislosti s výbuchom plynu v jednom z prešovských bytových domov, pôjde do väzby.

„Obvinených v predmetnej trestnej veci vzal sudca pre prípravné konanie do väzby zhodne na základe dôvodnej obavy, že by mohli pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie,“ uviedla hovorkyňa súdu Ivana Petrufová.

Ako spresnila, sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov v prípade troch obvinených z prečinu všeobecného ohrozenia zhodne návrh prokurátorky Okresnej prokuratúry Prešov na vzatie obvinených do takzvanej útekovej väzby zamietol.

Ako oznámil vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Igor Pavlik, vyšetrovanie tragickej udalosti vedie odbor kriminálnej polície krajského riaditeľstva.

Sídli na Fučíkovej 2 v Prešove. Polícia vyzýva obyvateľov, aby akékoľvek informácie, ktoré by mohli napomôcť vyšetrovaniu prípadu, poskytli na tomto pracovisku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V OBRAZOCH: Desivé zábery zvnútra zhorenej bytovky v Prešove
12
Galéria
Zdroj: HaZZ Prešov
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM