Zo Slovenska

Východ potrápi vietor, večer budú na celom území silné mrazy

Vodiči by si mali dávať na cestách pozor, takmer na celom území sa môžu tvoriť snehové jazyky a záveje. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Východ potrápi vietor, večer budú na celom území silné mrazy
Zdroj: TASR

Večer a v noci zas budú platiť výstrahy pred nízkymi teplotami. Opäť hrozia silné mrazy, na strednom Slovensku až do mínus 22 stupňov Celzia. Na ostatnom území môže teplota klesať k mínus 20 stupňom Celzia.

V severnejších okresoch naďalej hrozia ľadové povodne, SHMÚ preto ponecháva platnú výstrahu pred týmto javom. Upozorňuje aj na smogovú situáciu v Jelšave. „V najbližších hodinách môže nastať smogová situácia pre častice PM10,“ píše na svojej webstránke.

Pozor na poľadovicu

Na cestách na východe Slovenska si treba dávať pozor na vietor, na celom území zas na snehové jazyky a záveje. Niekde sa tiež môže tvoriť poľadovica. Vodičov na to upozorňuje Slovenská správa ciest na svojom webe.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký. Na R3 na úseku Trstená – Tvrdošín, R4 Kechnec – Košice-juh a PR3 Budimír – KE Dargovských hrdinov sa na vozovke nachádza miestami kašovitý sneh v hrúbke jeden až tri centimetre (cm).

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach, najmä na strednom a východnom Slovensku, sú vozovky pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do troch cm, na cestách nižších kategórií do päť cm a miestami až do päť – desať cm.

Zľadovatený sneh do jedného cm sa miestami nachádza na cestách v okresoch Humenné a Snina a na ceste I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo. Zjazdné sú aj horské priechody. Povrch vozoviek je rôzny, vlhký, mokrý alebo je na ňom kašovitý či utlačený sneh, niekde až do desať cm.

Počasie
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM