Zo Slovenska

Sneženie komplikuje dopravu: Hodinové kolóny, neprejazdné úseky aj popadané stromy

Na viacerých miestach východného Slovensko napadli v noci z nedele na pondelok desiatky centimetrov snehu.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie komplikuje dopravu: Hodinové kolóny, neprejazdné úseky aj popadané stromy
9
Galéria

Sneženie od rána komplikuje dopravu v Košiciach a okolí. Na viacerých úsekoch sa tvoria kolóny, cesty blokujú kamióny a hlásené sú aj popadané stromy.

Ako informuje portál imeteo.sk z dôvodu zlých poveternostných podmienok a hustého sneženia je pre okres Košice-okolie vyhlásený I. situačný stupeň na cestách II. a III. triedy. „Horský priechod Dargov je neprejazdný z Trebišova do Košíc, ako aj v opačnom smere. Autá stoja v kolóne aj hodinu a pol. Sú tam skrížené kamióny,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Ak nemusíte, nejazdite

Polícia motoristov vyzýva, aby sa nevydali na cesty, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Pripomína, že na väčšine územia Košického kraja sneží a fúka vietor. Preto očakáva, že dôjde k viacerým dopravným nehodám a škodovým udalostiam.

Ako informujú vodiči na sociálnej sieti, medzi Košicami a Kostoľanmi nad Hornádom spadol na cestu strom a v oboch smeroch je uzavretá. Popadané stromy sú aj medzi Malou a Veľkou Lodinou. Problémy majú aj vodiči v Košiciach a na viacerých miestach sa tvoria kolóny. Neprejazdná je aj cesta do Kavečian a v Čermeli v smere na Jahodnú.

Problémy má MHD aj železnice

Problémy majú aj autobusy MHD. Ako uviedla hovorkyňa Dopravného podniku (DPMK) Vladimíra Petrušová, linky premávajúce cez Krajský súd smerom na mestské časti Západ a Sídlisko KVP aktuálne premávajú odklonom cez Idanskú ulicu. Z dôvodu poľadovice podľa nej v pondelok ráno evidovali zdržanie MHD aj na Kalinovskej ulici.

Sneh robí problémy aj na železnici. Od pondelkového rána je pre spadnutý strom na trati prerušená doprava v úseku Kysak – Malá Lodina. Na odchode z Košíc majú osobné vlaky aj rýchliky niekoľko minútové meškania.

Prečítajte si tiež

Snehová kalamita v Košiciach
15
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM