Peter Handzuš Hokej

Východniarske derby v Košiciach: Rozhodla až piata séria nájazdov

Derby medzi HC Košice a HK Poprad sa tentoraz odohralo v metropole východu. Domáci chceli víťaznú sériu natiahnuť na trinásť zápasov, hostia chceli brať body pod Tatry.

Ilustračný obrázok k článku Východniarske derby v Košiciach: Rozhodla až piata séria nájazdov
Zdroj: TASR

Už v 5. minúte brankár Popradu Kostúr vyrazil strelu Češíka a kým sa stihol zorientovať, Varga usmernil puk do bránky – 1:0. Domáci mohli následne pridať aj druhý gól, príležitosti Spilara i Mikuša brankár hostí zmaril. V 14. minúte sa brankár domácich Halász zapotil po strele Heizera, ale puk v bránke neskončil.

Úvod do druhej tretiny vyšiel lepšie hosťom, ktorí v 24. minúte využili prvú presilovku v zápase. Kroták potiahol puk do útočného pásma, posunul ho Paločkovi a ten po krátkom úniku prekonal Halásza – 1:1. Už o minútu na to mohli ísť hostia do vedenia, keď sa v samostatnom úniku ocitol Koyš, ale blafákom neprekvapil Halásza. Hostia v druhej tretine výborne bránili a Košičania mali problém dostať sa do výhodných streleckých pozícií. V 32. minúte sa hostia dostali do vedenia. Jeden z košických obrancov sa pozabudol v strednom pásme a v prečíslení dvoch proti jednému dorazil Koyšovu strelu Heizer – 1:2. Vyrovnané mohlo byť v 38. minúte, ale Lelkešovi pokazil radosť Kostúr, ktorý predviedol pohotový zákrok lapačkou.

Domáci sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie. Mali viac z hry, často sa hralo pred Kostúrom, ale popradský brankár veľakrát podržal svoj tím. V 53. minúte sa však pred neho predral Češík a strelou ponad jeho rameno vyrovnal. Do konca riadneho hracieho času už gól nepadol, hoci bol k nemu v 58. minúte blízko Bartánus. Domácemu kapitánovi však v sľubnej šanci pokazil radosť Kostúr.

Päťminútové predĺženie o víťazovi nerozhodlo a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich sa dvakrát presadil skúsený košický útočník Peter Bartoš a rozhodol o 13. víťazstve majstra v sérii.

HC Košice – HK Poprad 3:2 pp a sn (1:0, 1:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 5. Varga (Češík, Macejko), 53. Češík (Bicek, Šedivý), rozh. sam. nájazd Bartoš – 24. Paločko (Kroták, Fabian), 32. Heizer (Koyš, Bartečko). Rozhodovali: Konc – Gajan, Smrek, vylúčení: 1:0 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4751 divákov.

HC Košice: Halász – Deyl, Dudáš, Cebák, Mikuš, Macejko, Šedivý – Bicek, Suja, Bartánus – Spilar, Jenčík, Bartoš – Varga, Češík, Lelkeš – Milý, Hrnka, Chovan – Boltun

HK Poprad: Kostúr – Dinda, Suchý, Fabian, Gaborčík, Šterbák, Malina – Koyš, Heizer, Bartečko – Paločko, Bajaruns, Kroták – Štrauch, Paukovček, Števuliak – Achs, Toma, Briják

HC Košice - HK Poprad
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM