Jakub Haršany Šport

Vychutnajte si umenie na ľade pri spomienke na krasokorčuliara Ondreja Nepelu

Fanúšikovia krasokorčuľovania sa môžu tešiť na najprestížnejšie preteky na Slovensku, ktoré štartujú na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si umenie na ľade pri spomienke na krasokorčuliara Ondreja Nepelu
6
Galéria

Práve na počesť bratislavského rodáka Ondreja Nepelu organizuje Slovenský krasokorčuliarsky zväz pravidelne už od roku 1993 súťaž s názvom Memoriál Ondreja Nepelu. Tento rok sa teda koná už 24. ročník.

Ondrej Nepela sa narodil v Bratislave v roku 1951 a korčuľovať začal od svojich siedmich rokov. Stal sa prvým slovenským športovcov, ktorý získal zlatú medailu na zimnej olympiáde. Stalo sa tak v Sappore v roku 1972. Zároveň je niekoľkonásobným majstrom Európy a sveta.

Súťažiť sa bude v 4 disciplínach

Milovníci ladných pohybov na ľade, v spojení s tanečnými a akrobatickými prvkami, sa môžu tešiť na pretekárov zo zahraničia ale aj na našich reprezentantov.

Svoje umenie predvedie úspešná reprezentantka Nicole Rajičová a divákom sa po prvýkrát predstaví Lukáš Csölley so svojou novou tanečnou partnerkou Luciou Myslivečkovou.

Preteky budú prebiehať od 29. septembra do 1. októbra. Počas troch dní na divákov čakajú súťaže v štyroch disciplínach – muži, ženy, tanečné páry a športové dvojice. Vstup na štadión je voľný, takže ktorýkoľvek deň môžete prísť a oddávať sa krásam tohto noblesného športu.

Čítajte aj: Bežeckí nadšenci sa zišli v Pezinku. Pretekalo sa v náročných podmienkach

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM