Správy

Vyhnite sa pokute: Polícia bude slušným vodičom rozdávať "žolíkov"

Prezídium Policajného zboru v spolupráci so všetkými ôsmimi krajskými policajnými riaditeľstvami pripravilo špeciálnu dopravnú akciu zameranú na odmenenie slušných vodičov.

Zdroj: Facebook

Od štvrtka do 27. decembra budú hliadky dopravnej polície po celom Slovensku odmeňovať tých vodičov, ktorých spôsob jazdy vyhodnotia pozitívne. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Počas 11 mesiacov roka 2018 zaznamenala polícia 12.634 nehôd, pri ktorých zahynulo 208 ľudí. Polícia sa preto rozhodla symbolicky oceniť tých vodičov, ktorí jazdia rozvážne, myslia na druhých a pravidlá cestnej premávky nie sú pre nich nutným zlom.

Policajné hliadky odmenia vodičov formou žolíka, na ktorý napíšu evidenčné číslo vozidla slušného vodiča. „Keďže aj slušní vodiči nie sú neomylní a občas sa im pritrafí menší prehrešok, budú môcť tohto žolíka použiť v prípade, ak spáchajú priestupok, za ktorý môžu podľa zákona o cestnej premávke dostať nielen finančnú pokutu, ale aj napomenutie,“ priblížila Baloghová. V prípade použitia žolíka tak budú napomenutí a pokute sa vyhnú. Platnosť žolíka je do konca roka 2018.

Polícia nevylučuje, že ak tento pilotný projekt prinesie pozitívne výsledky, bude sa k nemu vracať aj v budúcnosti v iných častiach roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM