Ľubomíra Karmanová Krimi

Vykrádačky áut v Lučenci objasnené: Kristínu (31) a Katarínu (23) s kladivom a deťmi načapali policajti priamo pri čine!

Lučeneckí policajtii objasnili 10 vlámačiek do áut. Všetky majú podľa nich na svedomí dve ženy, ktoré chodili do terénu aj s malými deťmi a kočíkmi. V nich si podľa mužov zákona odkladali kladivko a lup.

Ilustračný obrázok k článku Vykrádačky áut v Lučenci objasnené: Kristínu (31) a Katarínu (23) s kladivom a deťmi načapali policajti priamo pri čine!
Zdroj: TASR

Polícia v Lučenci obvinila z prečinu krádeže, spáchaného formou spolupáchateľstva, 31-ročnú Kristínu a 23-ročnú Katarínu z Lučenca. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, obvinené sa dopustili krádeží vlámaním do motorových vozidiel. Kristína má na svedomí 10 skutkov a Katarína 5, ktoré spáchali spoločne. „Vlámačiek sa dopustili v období od 11. apríla do 14. mája, kedy ich polícia zadržala priamo na mieste činu,“ informovala policajná hovorkyňa.

Kradli s deťmi

Všetky vlámačky sa podľa polície stali v Lučenci na rôznych uliciach. Na ulici Dr. Herza, na ulici B. Nemcovej pri mestskom parku, na Barakovej ulici pred rodinným domom, pred zimným štadiónom na Športovej ulici, pred domom kultúry na ulici M. R. Štefánika, na ulici J. Sabóa pri základnej škole a 2 krát aj na ulici Osloboditeľov pred materskou škôlkou.

„Skutky páchali v dopoludňajších a v popoludňajších hodinách a pri zadržaní mladšia z obvinených mala so sebou aj 3 maloleté deti, jedno z nich v kočíku, ktorý slúžil ako odkladací priestor pre ukradnutú kabelku. Na vozidlách vždy rozbili okno kladivom, ktoré nosili so sebou. Vyberali si tie vozidlá v ktorých niečo videli na sedadlách. Z áut kradli dámske kabelky, cestovné tašky, ľadvinku aj mobil, ktorý majiteľovi auta vypadol z vrecka a zostal na sedadle,“ hovorí Faltániová.

Ako ďalej uviedla, krádežou spôsobili majiteľom celkovú škodu 3762 eur a poškodením vozidiel 1280 eur. Po zadržaní a vykonaní procesných úkonov, ich umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval podnet na ich vzatie do väzby. „Obvinená Kristína už bola v minulosti viackrát súdne trestaná pre drogovú a majetkovú trestnú činnosť a týchto skutkov sa dopustila v podmienke. Obvinená Katarína bola súdne trestaná pre majetkovú trestnú činnosť,“ informovala hovorkyňa. Podľa mužov zákona im za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

„Ak nájdete Vaše vozidlo násilne otvorené, nikdy si do auta nesadajte a nezisťujte, čo Vám zmizlo – môžete zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal na mieste činu, ihneď zavolajte políciu na č. 158!,“ radí na záver Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM