Barbara Dallosová Šport Regióny

Vynovený žiarsky zimák bude súčasťou projektu: Na ľade dostane šancu každé dieťa!

Rokovanie žiarskeho primátora s hokejovým zväzom prinieslo ovocie. Žiarsky ľad má byť pripravený vychovávať hokejové mená.

Ilustračný obrázok k článku Vynovený žiarsky zimák bude súčasťou projektu: Na ľade dostane šancu každé dieťa!
Zdroj: TASR

Momentálne pripomína zimný štadión v Žiari nad Hronom stavenisko. Už o niekoľko mesiacov by ale podľa plánov radnice mal slúžiť verejnosti v úplne novej podobe.

Žiarsky ľad chce vychovávať budúcich hokejistov

Ako na sociálnej sieti oznámil primátor mesta Peter Antal, novinkou týkajúcou sa žiarskeho zimáku je výsledok jeho rokovania s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martinom Kohútom. ,,S potešením môžem konštatovať, že zväz nám pomôže s financovaním nových mantinelov, a taktiež s novou rolbou," píše na svojom oficiálnom profile primátor.

Okrem finančnej pomoci na vybavenie vznikla podľa Antala na stretnutí ešte jedna dohoda. Tá má prilákať na ľad viac nádejných talentov.

,,Taktiež sme sa dohodli na spolupráci pri zaujímavom projekte, keď na zimnom štadióne bude bežať výuka žiarskych detí z materských a základných škôl, ktoré sa za asistencie trénerov SZĽH budú učiť korčuľovať. Dáme tak možnosť všetkým žiarskym deťom naučiť sa na novom zimáku korčuľovať. Snáď z niektorých vyrastú noví slovenskí hokejisti," konštatoval Antal.

Staré mantinely poslúžia inde

Ľadovú plochu na zrekonštruovanom štadióne budú lemovať nové mantinely, tie pôvodné ale nepôjdu do šrotu. Zo starých mantinelov chce žiarska samospráva postaviť ihrisko na inline hokej v inej časti mesta.

Na tento účel schválili žiarski poslanci ešte na februárovom (22.2.) rokovaní 30 000 eur z mestskej kasy. Ihrisko má pribudnúť ešte tento rok, mesto pritom zvažuje dve lokality – areál prvej základnej školy (Dr. Janského) a areál štvrtej základnej školy (Jilemnického).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM