Jakub Forgács Správy Rôzne Zo Slovenska

Vyskúšali sme novú atrakciu na Skalke: Najdlhší lanový most na Slovensku, VIDEO a FOTO

Ak hľadáte nevšedný adrenalínový zážitok, stačí sa vybrať na Skalku. Prednedávnom tam pribudol most, aký na Slovensku nemá páru. Boli sme ho vyskúšať.

Zdroj: Dnes24.sk

Na Skalke pri Kremnici v sobotu otvorili nevšednú atrakciu. Vedľa obľúbenej ferraty pribudol visutý lanový most, ktorý má 78 metrov a v najvyššom bode je vyše 40 metrov nad terénnom. Podľa BBSK ide zároveň o najdlhší lanový most na Slovensku, ktorého vybudovanie stálo približne 30 000 eur. Spolu s ním bola sprístupnená aj lanová lezecká sieť.

O tom, že lanový most ľudí zaujal, sme sa uistili hneď v sobotu, kedy sme sa k nemu vybrali aj my. Na oboch stranách mosta čakali ľudia s ferratovým setom (pozn. red.: povinný na prechod po moste) aj fotoaparátmi. Novú atrakciu prechádzali bez väčších problémov, pričom sa kochali krásnymi výhľadmi na celé údolie medzi Kremnickými horami a Banskou Bystricou.

Odvahu na prejdenie mosta nabrali deti aj seniori, a tak sme si túto príležitosť nenechali ujsť ani my. Hoci nám istenie a prilba dodávali sebavedomie, prejdenie jemne sa kývajúceho mosta a sledovanie hĺbky pod našimi nohami nám dodalo poriadnu dávku adrenalínu. Dôkazom sú aj zábery, ktoré si môžete pozrieť na priloženom videu či vo fotogalérii!

V OBRAZOCH: Prechod najdlhším lanovým mostom na Slovensku
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM