Barbara Dallosová Šport

Vyššie už sa mieriť ani nedá: Žiarska tanečnica Dominika s partnerom idú na majstrovstvá sveta v Číne!

Tanečníci Dominika Rošková a Jaroslav Oboňa sú vo svojej kategórii úradujúcimi vicemajstrami Slovenska. O titul majstrov sveta zabojujú na najvyššej súťaži v ďalekej Číne. Tréning vraj bude taký tvrdý, ako ešte nikdy doposiaľ.

Ilustračný obrázok k článku Vyššie už sa mieriť ani nedá: Žiarska tanečnica Dominika s partnerom idú na majstrovstvá sveta v Číne!
Zdroj: archív D. Rošková

Dominka Rošková z obce Lovčica – Trubín sa venuje latinsko-americkému tancu. Málokto by povedal, že talentovaná tanečnica má vyštudovanú hospodársku politiku. Srdcom ju to však vždy viac ťahalo k tancu. Čítajte celý ROZHOVOR s Dominikou.

Odchovankyňa žiarskeho klubu TŠK Stella dnes pôsobí v bratislavskom DANCECOOL po boku mien, ktoré na tanečnom parkete niečo znamenajú. A to spolu so svojím tanečným partnerom Jaroslavom Oboňom, s ktorým už majú na konte nemalé tanečné úspechy.

Horšie umiestnenie si nepripúšťali

Pre úradujúcich vicemajstrov Slovenska je práve tento titul vstupenkou na najvyššiu svetovú súťaž v Číne. Nomináciu na svetové majstrovstvá získavajú dva páry v krajine, reprezentovať slovensko teda Dominika s Jarom budú spolu so súčasnými majstrami našej krajiny.

,,Horšie umiestnenie a stratu nominácie sme si ako správni športovci vôbec nepripúšťali. Takže keď sa nám potvrdilo že Čína sa stala realitou, získali sme ešte väčšiu chuť a motiváciu pokračovať v tejto ceste," hovorí Dominika o víťazstve na slovenskom šampionáte.

Ako vysvetlila, v Ázii je tanec veľmi sledovaným športom a s nomináciou okrem radosti prichádza aj veľká zodpovednosť.

,,Na jednej stane sa veľmi tešíme že prvý raz zažijeme reprezentačnú súťaž mimo európskeho kontinentu, ale na strane druhej nás to zaväzuje naozaj zodpovedne sa pripraviť," vysvetľuje dvojaké dojmy Dominika.

Leto bez pauzy

Tréningy sú už teraz pre tanečný pár gro ich bežných dní, v najbližších týždňoch ale budú musieť poriadne pritvrdiť. Príprava bude veľmi špecifická a iná než všetky, aké absolvovali doteraz.

,,Na základe termínov štatutárnych súťaží (Európa 9.7. a svet 24.9.) sme postavili plán. Toto bude leto, počas ktorého pôjdeme úplne bez pauzy. Celý júl budeme chodiť na zahraničné kempy na striedačku s tréningami doma v Žiari,„ približuje Dominika s tým, že na tréningy v ,,rodnom klube“ sa tešia najviac.

V auguste už sa tanečný pár bude sústrediť na blížiaci sa septembrový svetový šampionát a pracovať budú musieť aj s časovým posunom.

,,Čaká nás postupná aklimatizácia na zmenu času, teda skoré ranné tréningy a skoršie líhanie si do postele. V polovici augusta nás čaká premiérový Grand Slam v Sttutgarte. Letnú prípravu ukončíme sústredením a v septembri už budeme fungovať približne v čínskom čase a doladíme formu," hovorí o náročných týždňoch Dominika.

Dominika skloňuje súťaž v Číne ako splnený sen. Veľkým zadosťučinením bolo pre tanečný pár už aj umiestnenie medzi najlepšími v krajine.

,,Už prvé majstrovstvá sveta v Berlíne boli euforické… a teraz Shenzhen, Čína, súťaž, ktorá sľubuje vysokú úroveň organizácie… Bude to veľký zážitok," dodáva na záver Dominika.

FOTO z parketu: Zohratý tanečný pár bude krajinu reprezentovať v Číne
8
Galéria
Zdroj: archív D. Rošková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM