Zlatica Gregorová Správy

Výstavba cyklotrasy v Šali je na spadnutie: Práce sa presúvajú na jeseň

Výstavba Cyklotrasy za zamestnaním do priemyselného areálu by už v týchto dňoch mala nabrať na obrátkach. Po administratívnych náležitostiach, ktoré bolo nutné splniť, by sa projekt mal začať realizovať.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba  cyklotrasy v Šali je na spadnutie: Práce sa presúvajú na jeseň
Zdroj: TASR

Po nedávnej súťaži, kedy šalianska radnica vybrala poskytovateľa publicity cyklotrasy nastáva moment, kedy bude celé stavenisko dané do užívania stavebnej firme.

Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného areálu bude dlhá 3,433 km a široká približne 2,5 až 3 metre. V rámci diela bude vybudovaných 216 parkovacích miest priamo pred areálom Dusla.

Dvojkolesové tátoše si budú môcť cyklozamestnanci odložiť do prístreškov. Začiatok trasy by mal byť pri kostole Svätej rodiny vo Veči a povedie pred priemyselný areál Duslo a.s.

Ochrana prostredia

Hlavným cieľom projektu bude umožniť obyvateľom mesta dochádzať do práce aj inou ako motorovou dopravou a tým šetriť životné prostredie. Výstavbou cyklotrasy sa budúcim cyklistom za prácou zlepší zdravie a ušetria nemalé náklady na prevádzku motorového vozidla.

Získali dotáciu

Nenávratný finančný príspevok mesto Šaľa získalo v požadovanej výške 1 127 855, 26 eur. Povinné 5 % – né spolufinancovanie mesta predstavuje čiastku 60 000 eur. Celkové náklady predstavujú sumu 1 187 216, 06 eur.

Ako primátor Mesta Šaľa Jozef Belický avizoval, cyklotrasa mala byť hotová približne na jeseň tohto roka. Po zdržaní by sa však malo na jeseň ešte len začať s jej výstavbou. Posun opäť predlžili administratívne záležitosti.

Aj obchvat?

Podľa posledných informácií by sa stavať malo začiatkom septembra 2018. Vybudovaním cyklotrasy sa okrem spomínaných benefitov odľahčí prehustená premávka cez mesto. Po jej spojazdnení by ďalším krokom k posilneniu dopravy by mala byť výstavba šalianskeho obchvatu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM