Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

Výstavba komplexu Tabáň v Nitre sa blíži: Projekt získal územné rozhodnutie

Investor, okrem aktuálnych informácií, zverejnil aj novú vizualizáciu k projektu Tabáň. K začatiu výstavby chýba už len stavebné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba komplexu Tabáň v Nitre sa blíži: Projekt získal územné rozhodnutie
Zdroj: Proxenta

Projekt Tabáň, ktorý má čoskoro vyrásť na svahu oproti budove súdu, sa posunul do ďalšej svojej fázy. „Vydané územné rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť a projektový tím teraz pracuje na čo najskoršom udelení stavebného povolenia,“ prezradila Renáta Domčeková zo spoločnosti Proxenta, ktorá projekt realizuje.

Ďalšie kroky investora

Podľa jej slov, investor v najbližšej dobe zaháji samotnú výstavbu komplexu a blíži sa aj spustenie predpredaja a spustenie „ostrého“ predaja bytov a nebytových priestorov. „Predpredaj plánujeme zahájiť v druhej polovici mája,“ uviedla Renáta Domčeková.

Pribudnú desiatky bytov

Ako sa uvádza v zámere, objekty polyfunkčného komplexu budú mať šesť a čiastočne sedem nadzemných podlaží a dve podzemné podlažia. Spolu vznikne v komplexe 174 bytov z toho 49 dvojizbových, 61 trojizbových a 15 štvorizbových.

Nebudú chýbať apartmány, ktorých bude 84 z toho dvojizbových apartmánov má byť 49, trojizbových 31 a 4 štvorizbové apartmány. Priestor má dostať aj zeleň na ploche 2730 m2 z toho však 793 m2 má byť na teréne a 1937 m2 nad podzemnými konštrukciami.

VIZUALIZÁCIE: Polyfunkčný komplex na Tabáni
4
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM