JAB Rôzne

Vyštudovaný manažér má šikovné ručičky na pohľadanie: Paráda, čo všetko Dano dokáže urobiť z dreva

Vyštudovaný manažér si ako hobby vybral to, čo mu je srdcu blízke. Miluje prírodu a je vášnivý hubár. Daniel Zavacký (26) sa venuje vyrezávaniu do dreva a jeho diela stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Vyštudovaný manažér má šikovné ručičky na pohľadanie: Paráda, čo všetko Dano dokáže urobiť z dreva
Zdroj: Dnes24.sk

Daniel študoval na hotelovej akadémii a len minulý rok ukončil vysokú školu. Vyštudovaný manažér si však našiel hobby, pri ktorom ako sám tvrdí najradšej relaxuje. „Nemám rád pasívny oddych, som typ, ktorý musí stále niečo robiť a tak som sa pustil do práce s drevom, keďže prírodu a všetko s ňou spojené mám veľmi rád,“ hovorí Daniel.

Jeho prvotiny vznikali pri babke na dedine. „Do lesa som mal blízko a moje prvé také drevostavby vznikali z prerezávky, čo som našiel v lese. Keďže babka má veľkú záhradu mal som sa kde realizovať a tak vznikla moja prvá studňa či veterný mlyn,“ prezradil Daniel s tým, že to bolo približne pred štyrmi rokmi, keď sa rozhodol pre tento koníček.

Daniel je samouk. Hoci talent, ako sa zdá, zdedil po pradedovi, ktorého pozná len z rozprávania. Pred rokom a pol sa pustil aj do vyrezávania rôznych predmetov či postáv. Tie menšie diela vznikajú dokonca v byte, kde býva. Vyrezáva najčastejšie do lipy, lebo podľa jeho slov je to drevo, ktoré je najmäkšie a dláto ide doň ako do masla. Okrem dlát pri svojich prácach využíva však aj motorovú pílu či sústruh.

Hoci techniku sa učí prevažne z internetu, nebojí sa vôbec experimentovať a okrem rôznych dekorácii sa púšťa do výroby aj praktických vecí, ako sú svietniky či drevené stoly a lavice. Jeho diela väčšinou zdobia babkinu záhradu, ale aj záhrady mnohých iných, ktorým sa Danielove diela zapáčili. Hoci je to iba jeho záľuba a živiť sa s týmto koníčkom zatiaľ nechystá, má predsa len jeden sen.*** „Rád by som z dreva vyrobil niečo veľké. Keďže mám rád prírodu, rozmýšľal som nad medveďom, ktorý bude mať aspoň dva metre,“*** uzavrel Daniel.

Diela, ktoré vznikli vďaka Danielovým šikovným rukám si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Daniel relaxuje pri dreve: Toto sú jeho diela
20
Galéria
Zdroj: Daniel Zavacký
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM