Rastislav Búgel Správy Regióny Krimi Futbal

Výtržnosti na zápase Slovana v Dunajskej Strede: Padli prvé tresty

Počas futbalového stretnutia FC DAC Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 8. apríla, riešila polícia osem priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku Výtržnosti na zápase Slovana v Dunajskej Strede: Padli prvé tresty
Foto: Rastislav Búgel

V dvoch prípadoch boli uložené blokové pokuty a v šiestich boli priestupcovia prerokovaní v správnom konaní. Fanúšikom bolo vydané predbežné opatrenie zákaz účasti na zápasoch. V troch prípadoch na zápasoch DAC Dunajská Streda a v troch prípadoch na zápasoch ŠK Slovan Bratislava. V štyroch prípadoch išlo o osoby z Maďarska. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Požiadali o pomoc

Uviedla, že krátko po otvorení zápasu požiadal domáci klub Policajný zbor o pomoc pri zabezpečení verejného poriadku, ktorý narušili fanúšikovia hosťujúceho klubu vhadzovaním predmetov na hraciu plochu, používaním pyrotechniky, vypaľovaním a trhaním ochranných sietí a ničením sedadiel. Fanúšikovia agresívnym spôsobom napádali členov usporiadateľskej služby, súkromnej bezpečnostnej služby a taktiež aj zasahujúcich policajtov. Fanúšikovia ŠK Slovan boli z tribúny vytlačení a eskortovaní na železničnú stanicu, odkiaľ boli vlakom a autobusom prevezení do Bratislavy.

Zabránili stretu dvoch táborov

Počas sprevádzania hosťujúcich fanúšikov na stanicu smerovala k nim skupina asi 70–80 príslušníkov DAC Dunajská Streda, ktorí opustili štadión. Tu zasahovala polícia a zabránila ich stretu a výtržnostiam. Fanúšikov DAC následne vrátili na štadión. „Počas bezpečnostných opatrení utrpel zranenie jeden policajt, ktorému v blízkosti hlavy vybuchla pyrotechnika a jedna zúčastnená osoba, ktorá mala pomliaždenie drieku. V súčasnosti polícia vykonáva analyzovanie kamerových záznamov za účelom identifikácie ďalších priestupcov,“ informovala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM