Stanislav Černák Regióny

Vyzerá to naozaj komicky: Zebra na zvolenskom sídlisku vyvoláva úsmev na tvárach obyvateľov

Niekto sa pousmeje, iní zas neveriacky krútia hlavami. Niektoré veci vedia veruže zaujať. Jednou z nich je aj zaujímavo nastriekaný priechod pre chodcov na zvolenskom sídlisku Zlatý Potok. Ak chcete bezpečne prejsť cez cestu, nevyjdete na chodníku, ale zídete z neho priamo na trávnik!

Ilustračný obrázok k článku Vyzerá to naozaj komicky: Zebra na zvolenskom sídlisku vyvoláva úsmev na tvárach obyvateľov
Zdroj: Dnes24.sk

Nami spomínaná „zebra“ sa nachádza na dlhej ulici A. Hlinku. Ak sa potrebuje dostať z alebo na Kalinčiakovu ulicu. Na tom, že priechod naznačený trošku netypicky, teda nie v rovnej polohe, ale krížom by ešte nebolo nič neobvyklé. Vyslovene zvláštne ale ľuďom príde, že keď chcú po ňom prejsť, vyjdú na druhej strane nie na chodníku, ale tráve.

Dôvodom tejto kuriozity je najmä rekonštrukcia chodníka na ulici A. Hlinku. Pozornému oku však neunikne, že podľa vyšliapanej trávy, nebola ani v minulosti cestička pre chodcov, ktorou by sa dostali na chodník. Ak chce človek prejsť bezpečne cez frekventovanú ulicu a kultivovane (nie cez trávnik) ku chodníku, musí zísť z priechodu skôr, respektíve po ňom vôbec neísť…

O reakciu sme samozrejme požiadali aj kompetentných na zvolenskej radnici. „Vieme o tom. Vyskytli sa nezhody, ako sa stavebne upraví nový chodník s vyznačením priechodu. Nastal časový posun, nezladilo sa vyznačovanie vodorovného dopravného značenia so stavebnou úpravou priľahlého chodníka,“ vysvetlil dôvod komicky vyznievajúceho značenia na ulici A. Hlinku Dušan Gdovín z oddelenia životného prostredia a dopravy vo Zvolene.

Ako nás uistil, túto chybu plánujú čo najskôr napraviť. „Pôvodný priechod vyfrézujeme a vyznačíme ho rovno, kde ľudia vyjdú priamo na chodník. S týmito prácami by sa malo začať v priebehu budúceho alebo toho ďalšieho týždňa,“ dodal pre Zvolen 24 Gdovín.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM