Webnoviny - Svet

Weiss ml. prvýkrát v základnej zostave Rangers

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Jozef Hulka GLASGOW 28. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. sa v sobotňajšom zápase 3. kola najvyššej škótskej súťaže Premier League prvý raz objavil v základnej zostave svojho nového zamestnávateľa, ktorým je úradujúci šampión Glasgow Rangers. „Jazdci“ hostia v sobotňajšom dueli St. Johnstone (výkop o 16.00 h SELČ).

Dvadsaťročný krídelník, ktorý je v Glasgowe na jednoročnom hosťovaní z Manchestru City, nastúpil minulý týždeň v 66. minúte prvýkrát za svoj nový klub v súťažnom zápase v 2. kole škótskej Premier League na ihrisku Hibernianu. Už štyri minúty po svojom príchode na ihrisko vypracoval druhý gól Rangers, ktorí napokon triumfovali jednoznačne 3:0.

Tréner Glasgow Rangers Walter Smith pred sobotňajším zápasom 3. kola proti St. Johnstone požiadal fanúšikov, aby na mladého slovenského stredopoliara nevyvíjali zbytočne veľký tlak. „Vladimír potrebuje čas, aby si zvykol na mužstvo a dostal sa do potrebnej fyzickej kondície,“ vyhlásil Walter Smith. „Nezabúdajme však, že prišiel do klubu len minulý týždeň s minimálnou zápasovou skúsenosťou v poslednom období. Odohral len dva prípravné duely za rezervu Manchestru City. Keď uvážime, že moji kľúčoví zverenci majú za sebou už šesť stretnutí, Vladimír má čo doháňať. Čím viac priestoru dostane, tým je to pre nás lepšie. Ale musíme momentálne zvažovať, kedy ho do zápasu nasadiť. Preto nesmieme od neho očakávať okamžite príliš veľa.“

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM