Webnoviny - Svet

Weiss túži po postupe na ďalšie vrcholné podujatie

WEBNOVINY.SK

Vladimír Weiss ml. Foto: SITA/Michal Burza SENEC 31. augusta (WEBNOVINY) – Slovenskému futbalovému reprezentantovi Vladimírovi Weissovi ml. sa darí v jeho novom pôsobisku a neľutuje, že z Manchestru City odišiel na ročné hosťovanie do Glasgowa Rangers. O 20-ročného krídelníka prejavilo v lete záujem viacero popredných európskych mužstiev na čele s VfB Stuttgart či Celticom Glasgow. Rýchlonohý, technicky disponovaný hráč však napokon uprednostnil angažmán v inom škótskom veľkoklube – Rangers.

„Bolo to dlhé rozhodovanie. Manchester City mám veľmi rád, tréner uvažoval, či ma pustí na hosťovanie. Napokon sa všetko podarilo dotiahnuť do konca a ja môžem úprimne povedať, že zatiaľ nemám čo ľutovať,“ opísal syn reprezentačného kouča SR skompletizovanie svojho hosťovania a pokračoval: „Som rád, že som si vybral klub, v ktorom som začal hrávať okamžite po mojom príchode. Darí sa nám, víťazíme. Čaká nás náročný program, keďže sa predstavíme aj v Lige majstrov 2010/2011, takže z môjho pohľadu je tam naozaj maximálna spokojnosť.“

Weiss junior stihol v drese „jazdcov“ absolvovať dva zápasy. V tom prvom na ihrisku Hibernianu (3:0) sa štyri minúty po svojom príchode na ihrisko blysol krásnou akciou a prihrávkou na gól Kennymu Millerovi. V druhom proti St. Johnstone (2:1) nastúpil v základnej zostave, opäť asistoval pri presnom zásahu spoluhráča Sašu Papaca, odohral 83 minút a patril medzi najnebezpečnejších hráčov glasgowského tímu.

Syn trénera A-mužstva SR bol na hosťovaní aj počas minulej sezóny. V drese Boltonu Wanderers však, aj napriek prísľubu trénera Owena Coyla, nedostával príležitosti. Zdá sa, že dôveru kouča Rangers Waltera Smitha si získal okamžite po príchode do Ibrox Parku. „Aj fanúšikovia Rangers sú skvelí. Už od prvej minúty môjho pobytu na ihrisku stáli za mnou, čo je pre mňa veľmi dôležité. Zapadol som aj do kabíny, naozaj ma to nesmierne teší,“ povedal na margo začlenenia do kádra aktuálneho a celkovo 53-násobného škótskeho šampióna spokojný Weiss ml.

Bratislavský rodák je v nominácii svojho otca na piatkové stretnutie kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 proti Macedónsku (od 20.30 h na bratislavských Pasienkoch). Okrem Slovenska a Macedónska sú členmi kvalifikačnej B-skupiny aj Rusko, Írsko, Arménsko a Andorra. „Weissovci“ sa chcú po úspešnom účinkovaní na MS 2010 aj v ďalšom kvalifikačnom cykle predviesť v dobrom svetle. „Určite sa budeme zo všetkých síl snažiť vybojovať si postup. Ja osobne verím, že sa nám to podarí. Na úvod náš čakajú Macedónci. My sa pokúsime vstúpiť do kvalifikácie víťazstvom. Všetci sa už na to tešíme. Naším veľkým snom je dostať sa na ďalšie vrcholné podujatie,“ uzavrel Vladimír Weiss ml.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM