Webnoviny - Svet

Wozniacká s titulom vo dvojhre na WTA v Montreale

WEBNOVINY.SK

Caroline Wozniacká Foto: SITA/AP MONTREAL 23. augusta (WEBNOVINY) – Dánka Caroline Wozniacká sa stala šampiónkou vo dvojhre na tenisovom turnaji WTA Tour Rogers Cup v kanadskom Montreale (Premier 5, dotácia 2 milióny USD, tvrdý povrch vonku). Dvojka tohto podujatia zvíťazila v pondelňajšom finále miestnej singlovej súťaže nad osmičkou „pavúka“ Verou Zvonarevovou z Ruska za 75 minút presvedčivo 6:3, 6:2.

Išlo o štvrtý vzájomný duel finalistky newyorských grandslamových US Open Wozniackej s finalistkou Wimbledonu 2010 Zvonarevovou. Severanka vyrovnala v bilancii na 2:2. Obe aktérky predtým v pondelok najprv museli zvládnuť semifinále, ktoré boli pôvodne naplánované už na sobotu (finále tradične na nedeľu), ale vytrvalý víkendový dážď spôsobil odklad.

Wozniacká si medzi najlepšími štyrmi poradila s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 6:2, 6:3 (dohrávalo sa od skóre 2:0 zo soboty) a Zvonarevovej sa za stavu 7:6 (6), 1:0 vzdala Bieloruska Viktoria Azarenková pre pľuzgier na ľavej nohe.

Dvojhra – semifinále: Caroline Wozniacká (2-Dán.) – Svetlana Kuznecovová (11-Rus.) 6:2, 6:3 – dohrávalo sa od stavu 2:0, už v sobotu prerušené pre dážď, v nedeľu sa pre nepriazeň počasia vôbec nepokračovalo

Vera Zvonarevová (8-Rus.) – Viktoria Azarenková (10-Biel.) 7:6 (6), 1:0 – skreč, Azarenková odstúpila pre pľuzgier na ľavej nohe

Finále: Caroline Wozniacká (2-Dán.) – Vera Zvonarevová (8-Rus.) 6:3, 6:2.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM