JAB Regióny Rôzne Zo Slovenska

Writeri to nevzdali ani napriek počasiu: Takto skrášlili podjazd v Spišskej, FOTO

Počas uplynulého víkendu sa v Spišskej konal už 10. ročník podujatia pre milovníkov pouličného umenia. Writeri sa u nás postarali o zaujímavé diela.

Ilustračný obrázok k článku Writeri to nevzdali ani napriek počasiu: Takto skrášlili podjazd v Spišskej, FOTO
9
Galéria

Aj napriek upršanému počasiu navštívilo počas uplynulého víkendu Spišskú Novú Ves niekoľko writerov z rôznych kútov Slovenska. Konal sa totiž u nás už 10. ročník podujatia s názvom Graffity Spiš. Hoci nepriaznivé počasie donútilo organizátorov na poslednú chvíľu zmeniť miesto konania, podujatia sa dokopy zúčastnilo 16 writerov. Z plánovaného miesta na sídlisku Mier sa tak museli presunúť pod podjazd na Školskej ulici.

Ako nám priblížila spoluorganizátorka akcie Mirka Bukovinská, chalani prišli z Bratislavy, Trenčína, Partizánskeho, Prešova, Košíc, Popradu či Kežmarku. Nechýbali ani hostia z Prahy. „Kobe a Phoe boli u nás už po štvrtýkrát a radi sa sem vždy, keď ich pozveme, vracajú,“ povedala.

Tohtoročnou témou spomínaného podujatia bolo Farbami proti rasizmu, čo podľa slov spoluorganizátorky bolo zdôraznené centrálnym motívom troch tvárí, ktoré predstavujú tri rasy. „Namaľoval ich writer menom Notes, ktorý pochádza zo Svitu,“ doplnila s tým, že atmosféru akcie spestril DJ Robin Doris.

A ako by zhodnotila jubilejný ročník akcie jeho spoluorganizátorka? „V rámci našich možností a daností to bolo, myslím si, že veľmi dobré. Počasie nám to trocha skomplikovalo, no snažili sme sa nájsť tú najlepšiu variantu. Autori si pochvaľovali, že sme ich rozmaznali. Každý účastník totiž dostal aj ako odmenu tričko. Snažili sme sa však hlavne o to, aby vznikol čo najlepší výtvarný výsledok v rámci našej témy. Myslím si, že sa nám podarila slušná produkcia.“

Ako sa writerom v Spišskej Novej Vsi darilo? To si už môžete pozrieť aj v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Postarali sa o diela, ktoré upútajú pohľady: V Spišskej to rozbalili grafiťáci
9
Galéria
Zdroj: Mirka Bukovinská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM