Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Bonapárty jubilovala, Bratislava a Spišská zaujali nápadmi

V pondelok sa protestovalo nielen „proti zlodejom v politike“, ale aj proti tým, ktorí demonštrácie organizujú. A čo ďalšie časti Slovenska?

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Bonapárty jubilovala, Bratislava a Spišská zaujali nápadmi
Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejná Bonapárty

Protesty proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) pokračujú. Opozícia ľudí aj na tento pondelok 22. augusta zvolala pred bytový komplex Bonaparte, v ktorom si premiér Robert Fico (Smer-SD) prenajíma byt od podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov. K hlavnému mestu, kde sa zišlo približne 1300 ľudí, sa tentoraz pridala Prievidza, v ktorej sa ľudia zišli na Námestí slobody.

Zaujímavosťou je, že sa pred bytovým komplexom Bonaparte protestovalo aj proti samotnej demonštrácii, ktorú strany SaS a OĽaNO-NOVA pracovne nazývajú „Protesty proti zlodejom v politike“. Jej jubilejné desiate pokračovanie tak bolo rozšírené aj o tento nevšedný moment. Prečo tomu tak bolo, sa dočítate v článku.

Zaujímavý nápad

V Bratislave sú na stenách, stĺpoch a stromoch fotky, ktoré čakajú na náhodného okoloidúceho. Ulice nášho hlavného mesta sú opäť o čosi zaujímavejšie. Na mnohých miestach v Bratislave pribúdajú pekné fotky jej dominánt.

Nápad vznikol počas toho, ako Marek vyberal fotografie na vyvolanie. Vyvolanie jednej fotografie bolo celkom lacné, tak mu napadlo, že tým poteší aj iných ľudí. „Bolo mi jasné, že veľká väčšina ľudí okolo fotky len prejde a možno si ju ani nevšimne. Pre tých všímavejších a odvážnejších som ešte na zadnú stranu fotografie napísal citát nejakej slávnej osobnosti alebo peknú myšlienku,“ približuje talentovaný fotograf.

Z priehrady pri Piešťanoch vylovili telo

Záchranári prehľadávali v pondelok okolie jazera Sĺňava v snahe nájsť nezvestnú Máriu, ktorá zmizla pred deviatimi dňami.

To, čoho sa rodina Márie Fox – Filovej (38) bála najviac, sa napokon potvrdilo. Záchranári prehľadávali počas dnešného dňa jazero Sĺňava a jeho okolie, na pomoc si privolali aj vrtuľník, aby napokon pri Vtáčom ostrove vytiahli z vody ženské telo. Privolaný manžel potvrdil, že ide o nezvestnú. Viac už v článku.

„Pokrstená“

Prvá legálna celoročná grafity stena otvorená: Zúčastnilo sa jej viac ako 30 writerov. Múr bývalých kasární v Spišskej Novej Vsi zdobia pestrofarebné grafity od sprejerov. Stala sa prvou, legálnou, celoročnou grafity stenou v našom meste.

Múr okolo bývalých vojenských kasární pri rieke Hornád v Spišskej Novej Vsi je od nedele oficiálne prvou, legálnou celoročnou grafity stenou. Ako prezradil jeden z organizátorov podujatia Martin Hlavatý stena je dlhá približne 200 metrov.

Z každého kúta - 23.8.
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM