Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Dobrá rada pre školákov, správcovia jaskýň sa tešia

Tradičná letná Bonapárty sa konala v Bratislave a Banskej Bystrici, ministerstvo radí školákom, slovenské jaskyne sú populárne.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Dobrá rada pre školákov, správcovia jaskýň sa tešia
Zdroj: TASR

Protesty pokračujú

Aj posledný augustový pondelok si opozičné strany SaS a OĽaNO vyhradili pre demonštrácie týmito stranami nazvané ako „Protesty proti zlodejom v politike“.

Okrem hlavného mesta kde sa ľudia tradične zišli pred bytovým komplexom Bonaparte, v ktorom býva premiér Fico, sa protestovalo aj v Banskej Bystrici.

Záujem o jaskyne stúpol

Podzemnú krásu slovenských jaskýň vyhľadáva v tomto roku viac turistov než vlani. Ako informuje TASR, za prvých sedem mesiacov tohto roka do nich zavítalo 351.480 ľudí, čo v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka znamenalo podľa údajov Správy slovenských jaskýň nárast o 81.276 návštev­níkov.

Viac už v článku.

Spomienka na SNP

V pondelok sme si pripomenuli výročie Slovenského národného povstania, v ktorom prišlo o život aj niekoľko rómskych hrdinov. Prezident krajiny Andrej Kiska zasa vyzval k netolerovaniu prejavov fašizmu. Študenti sa zároveň dozvedeli, koľko dní voľna ich v novom školskom roka čaká.

Ministerstvo školstva zasa radí stredoškolákom, aby šli na exkurzie do koncentrákov, pričom dôvodom je, aby sa obrnili voči rasizmu, xenofóbii, antisemitizmu, extrémizmu a intolerancii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM