Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Dúhový pochod bez incidentov, o tie sa staralo počasie

Búrky narobili starosti na viacerých miestach, Bratislavou pochodovali do dúhova naladení ľudia, v Košiciach majú dinosaurov.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Dúhový pochod bez incidentov, o tie sa staralo počasie
Zdroj: TASR

Nemilé hry počasia

Počasie narobilo množstvo starostí stovkám ľudí po celom Slovensku. Počas búrky v Revúcej a okolí padlo viac ako 130 litrov zrážok na štvorcový meter. Okrem toho v tomto meste padali aj krúpy s priemerom dva centimetre.

Prudký prívalový dážď zaplavil v meste Revúca a obci Mokrá Lúka v Banskobystrickom kraji asi 25 ulíc a suterény domov. Výčiny počasia si vyžiadali zásah hasičov z Revúcej, Tornale, Rimavskej Soboty, Hnúšte, Brezna, Závadky nad Hronom, Banskej Bystrice, Modrého Kameňa, Lučenca, Zvolena, Krupiny, Rožňavy i príslušníkov Vojenského výcvikového centra Lešť z hasičskej stanice v Pliešovciach.

Kde stojí najstarší panelák?

Prvý panelový dom v Československu postavili už v roku 1955 a dodnes slúži svojim obyvateľom. Tento pamätník stojí v blízkosti centra na Kmeťovom námestí .Autorom projektu bol architekt Vladimír Karfík a panelák postavil za tri mesiace. Viac už v článku.

Dúhový pochod

Poslednú júlovú sobotu si organizátori Dúhového prideu, akcie, ktorá slúži na podporu ľudí z komunity LGBTI, vybrali na jeho šieste pokračovanie. Prívrženci pochodu za práva ľudí (problematika lesieb, gejov, bisexuálov i ľudí transgerderovej a intersexuálnej orientácie) sa zišli v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí.

Akciu, ktorej sa zúčastnili stovky ľudí, sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia policajných zložiek, ktorých prítomnosť aj „udržala na uzde“ členov a sympatizantov Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko.

Akciu, ktorej sa zúčastnili stovky ľudí, sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia policajných zložiek, ktorých prítomnosť aj „udržala na uzde“ členov a sympatizantov Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko.

Dinosaury

Na záver si ešte zájdime do Košíc, kde popierajú, že by veľjaštery boli milióny rokov mŕtve. Viac v článku „KURIOZITA DŇA: Dinosaury nevymreli, "prechádzajú sa“ v Košiciach":http://kosice.dnes24.sk/…ciach-245812.

Z každého kúta - 31.7.
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM