Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Kremnička, Detva i Bystrica zaujali, Žilina sa pridala k hlavnému mestu

Regionálny súhrn sa tentoraz sústredí na protesty zamerané na pomery v našej politike, úspech Starej Kremničky i folklórnu Detvu.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Kremnička, Detva i Bystrica zaujali, Žilina sa pridala k hlavnému mestu
Zdroj: Dnes24.sk

Stará Kremnička boduje

V súťaži Slovenská kronika 2016 pre autorov kroník a monografií sa darilo tej, ktorá patrí obci Stará Kremnička. Viac už v článku Kronika z dedinky pri Žiari zaujala odborníkov: Môže sa stať najlepšou na Slovensku!

Bystrické námestie sa otrasie v základoch

Zážitok, na ktorý sa len tak nezabúda, kúsky, ktoré udivia. V centre Banskej Bystrice sa pripravuje šou, ktorá ešte v meste pod Urpínom nebola.

Podujatie nesie názov Parkour Meeting Banská Bystrica a už z neho vyplýva, že parádne kúsky predvedú tí najlepší parkouristi, konkrétne z Česka a Slovenska.

Folklórna Detva

51. ročník jedného z najväčších folklórnych podujatí na Slovensku slávil úspech. Veľmi populárne Folklórne slávnosti pod Poľanou prilákali do Detvy desiatky tisícov ľudí.

Počas troch dní ponúkli desať veľkých scénických programov na hlavnej scéne prírodného amfiteátra i sprievodné podujatia.

Protesty pokračujú

V Bratislave sa konala štvrtá a v Žiline premiérová protestná akcia zameraná proti premiérovi Slovenska Ficovi, ministrovi vnútra Kaliňákovi i predsedovi parlamentu Dankovi. Organizátormi sú opozičné strany OĽaNO a SaS a do ulíc sa zasa vydali tisíce nespokojných občanov Slovenska.

Hlavnou líniou protestov bolo poukázať na nekalé praktiky na našej politickej scéne, ľudia v hlavnom meste i pod Dubňom hlasno vyjadrovali svoj názor, na pódiách sa objavilo hneď viacero známych osobností.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM