Prokop Slováček Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Na Slovensku sa po 300 rokoch narodilo unikátne mláďa

Lyžovanie, história a kultúra, moderné videá, ale aj rarita zo zveroparku, kde sa narodil los mokraďový. Nazrite s nami do regiónov.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Na Slovensku sa po 300 rokoch narodilo unikátne mláďa
Zdroj: Dnes24.sk

Obrovská teplota pri požiari hradu Krásna Hôrka v marci 2012 poškodila množstvo vzácnych exponátov zbierkového fondu tamojšieho múzea. Veci sa však pohli. Najvzácnejšie opravené exponáty vystavia v Bratislavskom hra­de!

Radničná veža na Hlavnom námestí sa opäť pýši krásnymi historickými hodinami, ktoré prešli obnovou grafickej výzdoby. Čo ich bude chrániť?

Zveropark na Revišťskom Podzámčí pri Žarnovici hlási prírastok. A nie hocijaký. Zveropark je domovom rôznych druhov zvierat, medzi nimi i losov mokraďových. A práve losia rodinka sa rozrástla o mláďatko. Je to prvé losíča narodené na Slovensku po 300 rokoch.

Naša elitná lyžiarka Petra Vlhová začala pred pár týždňami s prípravou na novú sezónu, v ktorej sa snaží o vytrvalostný rozvoj. Okrem toho známa Liptáčka oslávila svoje 21. narodeniny.

Pozrite si unikátne videá dominánt Banskej Bystrice, ktoré sa tak nevidia. Jedinečný pohľad na bystrické námestie, Pamätník SNP či sochu Panny Márie na Mariánskom stĺpe.

Ranna stvorka - piatok
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM