Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Neboli to halucinácie! Na benzínke vo Valaskej tankoval vrtuľník

Nevídaný pohľad na Horehroní, pozoruhodná výstava v hlavnom meste i kúsok lekára, ktorý zachraňuje životy.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Neboli to halucinácie! Na benzínke vo Valaskej tankoval vrtuľník
Zdroj: Dnes24.sk

Pozoruhodný kúsok prešovského lekára

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove sa môže popýšiť novinkou, ktorá zachraňuje životy. Prešovský lekár totiž vyvinul aplikáciu, ktorá vie skrátiť čas vo vážnej situácii.

Nemocnica môže pomocou tejto mobilnej aplikácie spolupracovať pri diagnostike infarktu so záchranármi priamo v teréne. Skrátením času transportu pacienta k špecialistovi sa zvýši šanca na jeho záchranu. Novinku vyvinul vedúci lekár intervenčnej kardiológie prešovského kardiocentra Martin Studenčan. Viac už v článku.

Zaujímavá výstava

Na výstave karikatúr uvidíte aj Brexit, Trumpa a Hillary, Ziku či Gréckeho žobráka. Výstava na Šafárikovom námestí je oslavou kritického myslenia a príkladom základnej slobody prejavu, keďže v niektorých krajinách sú na karikaturistov podávané súdne žaloby.

Medzinárodnú výstavu politických karikatúr si môžete pozrieť na voľnom priestranstve Šafárikovho námestia v centre Bratislavy. Prezentované diela vyvolávajúce úsmev sú najmä na zamyslenie. Tento putovný projekt s tvorbou najvýznamnejších a najuznávanejších politických karikaturistov krajín Vyšehradskej štvorky a USA organizuje občianske združenie Euforion a potrvá do 20. augusta.

Vrtuľník na benzínke

Na benzínovú pumpu chodia zvyčajne tankovať autá, ale tentoraz tu mali naozaj nezvyčajného zákazníka. Internetom sa šíri fotografia z benzínovej pumpy vo Valaskej, na ktorej tankoval vrtuľník. Viac informácií sme zisťovali priamo na mieste.

„Pilotom je jeden pán z Čiech. Pristál na ploche pred čerpacou stanicou. Po pristáti dal vrtuľu do polohy tak, aby sa zmestila dnu k stojanu,“ prezradila vedúca čerpacej stanice vo Valaskej, Erika Ledňová.

Z každého kúta - 11.8.
3
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM