Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Obloha nad Nitrou uchvátila, biele krásky v Lučenci tiež

Biele operené krásavice, hotel spomínajúci na zašlú slávu i unikátny záber z Nitry. Regióny hýria pestrosťou.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Obloha nad Nitrou uchvátila, biele krásky v Lučenci tiež
Zdroj: Dnes24.sk

Lučenecká pýcha

Mať v mestskom parku labute, to nie je nič bežné. V Lučenci sa od mája tešia novým opereným prírastkom, ktoré sa majú stále viac a viac k svetu. Pozor ale na to, aby ste sa k mláďatám nedostali príliš blízko, to už starostlivo zasiahnu labutí rodičia.

Mladá umelkyňa

Devätnásťročná Judita Ambrozová je absolventkou gymnázia v Spišskej Novej Vsi a za sebou už má aj prvý ročník na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Doteraz nič výnimočné, že? Veď mladých žien s podobnou vizitkou nebude málo.

Mladá Novovešťanka je ale výnimočná tým, že možno ešte skôr ako začala chodiť, či rozprávať už vedela kresliť. „Stačí mať len chuť dať niečo na papier a ide to samo,“ prezradila v zaujímavom rozhovore portálu spisska.dnes24­.sk.

Úchvatná obloha nad Nitrou

Záber, ktorý sa len tak nevidí. Fotografovi Romanovi Vaňúrovi sa podarilo niečo výnimočné, niečo, čo šokuje už len tým, že ide o snímku z Nitry. Na nej je emisná hmlovina Severná Amerika (názov dostala podľa tvaru) a hmlovina Pelikán. Viac o zaujímavom „úkaze“ sa už dozviete v článku Úchvatný záber nočnej oblohy nad Nitrou: Ako vznikala táto neskutočná snímka?

Z obludy kráska

V minulosti vychýrený Hotel Lomnica v Tatranskej Lomnici si prežil svoje. Slávne časy pominuli, nastala nemilá realita. Teraz sa ale veci menia, na rade sú rekonštrukčné práce, na zimu by mal byť k dispozícii návštevníkom.

Z každého kúta - 13.7.
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM