Prokop Slováček Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Odkiaľ má jazero Draždiak meno a kde sú pri Brezne pralesy?

Ste pripravení, tak ako každé ráno, prejsť sa s nami po slovenských mestách? A pozrite si aj, čo sme vám v regionálnom súhrne ponúkli v nedeľu ráno.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Odkiaľ má jazero Draždiak meno a kde sú pri Brezne pralesy?
Zdroj: brezno.dnes24.sk

Hrôzy vojny neupadli do zabudnutia. Na Kalište zavítali tisíce ľudí. V nacistami vypálenej obci sa opäť stretli masy ľudí.

Viete, odkiaľ má jazero Draždiak svoje meno? Neexistuje snáď nik, kto žije v Bratislave, ktorý by nepoznal Veľký a Malý Draždiak. Nahliadnite s nami do histórie a odhaľte, ako prišli k svojmu názvu obľúbené jazerá .

Pralesy pri Brezne sa majú chrániť. Rozhodnutie súdu dalo šancu takmer 500 hektárom. Novinka, ktorá poteší mnohých Horehroncov. Najvyšší súd dal stopku zásahom do lesov v navrhovanej prírodnej rezervácii Bystrá dolina!

V NEDEĽU SME PÍSALI AJ O TOMTO: Návrat Liptákov na hokejovú mapu, viac práce v Prievidzi

Sviťanka Nela Gloríková (17) má vďaka svojmu talentu zapletené prsty do viacerých zaujímavých projektov. Biológia jej učarovala už v útlom detstve.

Poprad chce byť Smart City. Už vo februári prijali v mestskom zastupiteľstve plán rozvoja mesta. Podľa popradského viceprimátora ide o dopravu, životné prostredie, o inteligentné a moderné riadenie úradu.

PREČÍTAJTE SI AJ: POTULKY PO SLOVENSKU: Hrady a zámky, ktoré si zahrali v rozprávkach

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM