Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Skvelé sestričky, nápad za sto bodov a medovníky od výmyslu sveta

Dnes nazrieme do divadla, kde sa udiala veľká nepríjemnosť. Zastavíme sa v kuchyni, kde to pre zmenu rozvoniava. A nakukneme aj do hlavého mesta, kde by sa mohol ujať jeden výborný nápad.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Skvelé sestričky, nápad za sto bodov a medovníky od výmyslu sveta
Zdroj: Dnes24.sk

Z javiska rýchlo do nemocnice

Skvelá herečka Emília Vášáryová sa počas predstavenia Život na trikrát zranila tak nešťastne, že ju museli okamžite previezť do nemocnice a hneď aj operovať.

Jedna z najvýraznejších postáv slovenskej divadelnej a filmovej histórie podstúpila operáciu bedrového kĺbu.

Pútavý projekt

Bratislava bude mať chladničky na ulici. Plné jedla a pre každého.

Toto je názov článku, ktorý rozhodne púta. Rovnako tak ako iniciatíva, ktorá má poukázať nielen na to, že niektorí hladujú a iní pre zmenu jedlom plytvajú, ale tento problém aj začať riešiť.

Je tu ale jeden zásadný problém – financie.

Medovníky od výmyslu sveta

Mladá a šikovná. V Kremnických Baniach majú pekárku, ktorá dokáže „vykúzliť“ medovníky, pri pohľade na ktoré mnohým padne sánka.

Udržovanie peknej tradície je jedna vec, posunúť ju však na úroveň, kde o nej pokojne môžeme hovoriť ako o umení sa rozhodne cení. A vie to aj prezident Slovenska Kiska, ktorý pri návšteve Kremnice jeden z medovníkov do daru dostal.

Pocta

Zaslúžia si veľký palec hore: 6 sestričiek z Humenného, ktoré získali prestížne ocenenie, je názov textu, ktorý hovorí sám sa seba.

Bez nich by to nešlo, zdravotná starostlivosť je na nich závislá. Sestry robia v nemocniciach denne kvantum práce, ktorá je často nedocenená. Teraz je tu aspoň pozdvihnutie a pripomenutie si tých, ktoré sa pravidelne odovzdávajú pacientom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM