Prokop Slováček Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Vôňa pálenky aj fazuľovej polievky. Ochutnali by ste?

Slovenským úspechom sa skončila Rallye Tatry, varila sa fazuľová polievka, pozrieme sa aj na Šíravu a začítame sa knižiek v Nitre. Aj o tomto sme písali v našich regiónoch.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Vôňa pálenky aj fazuľovej polievky. Ochutnali by ste?
Zdroj: TASR

Mapovanie v areáli Slovnaftu ukázalo, že objekte rafinérie žije viac než 20 vtáčích druhov, pričom v čase migrácie a hniezdenia sa tu môžu vyskytovať ďalšie desiatky druhov.

Návštevníkom Zemplínskej šíravy sa v týchto dňoch môže naskytnúť zaujímavý pohľad. Čo sa deje na nebi nad zemplínskym morom?

Rallye Tatry s prekvapením: Víťazný pohár dvihla nad hlavu slovenská posádka. Absolútnym víťazom 43. Rallye Tatry sa stala slovenská posádka XIQIO RACING Tomáš Ondrej, Adam Gömöri na vozidle Škoda Fabia WRC.

Mnohí Bystričania zamierili počas voľna do neďalekej Kynceľovej. Pritiahla ich nielen vôňa varenej fazule pri zápolení tímov, ale aj bohatý sprievodný program.

Obecná pálenica v Podhorí v okrese Banská Štiavnica vznikla ešte v sedemdesiatych rokoch. Posledná sezóna rekordy netrhala, vypálené litre ale aj tak možno počítať v tisícoch.

Prečítaj, vráť a vymeň! Na Klokočine sa objavili knižné búdky. Sídlisko Klokočina si v týchto dňoch môže užiť nový komunitný projekt, ktorý priniesol jedinečnú možnosť všetkým knihomoľom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM