Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Zásah sociálky ako z akčného filmu šokoval, regióny ponúkli aj ďalšie zvláštnosti

Regionálny výber je tentoraz plný naozaj zaujímavých udalostí. Prím hrá veľmi neštandardný prístup sociálky, ktorý traumatizoval dieťa i okolie.

Gestapo, imigranti, štorylka, nemocnice a chodníky. Toto sú počiatočné indície, po kontext si poďte priami do článku.

Gestapo na základnej škole?

Video, ktoré sa objavilo na internete, resp. spôsob, akým bol chlapec odvlečený priamo zo školy, zhrozil stovky ľudí po celom Slovensku.

Krik, plač, strach i začudovanie sa. Všetky tieto emócie sprevádzajú prípad, ktorý vo všeobecnosti vyvolal veľkú polemiku, pohoršenie nad tým, že sa aj u nás dejú takéto šialené veci.

Obec Brehy sa tak aspoň na chvíľu stala v celoštátnom povedomí známou, takáto popularita je ale skôr na pováženie. Viac si už môžete prečítať v článku Gestapácke spôsoby úradníkov? Slovenskom obletelo video odňatia chlapčeka, ktorý už údajne v krajine nie je!

Slovenskí pašeráci?

Podieľame sa na pašovaní migrantov? To je otázka, odpoveď na ktorú zaujíma mnohých.

Spomienka na Veľký Meder spred pár dní a zásah colníkov, ktorí strieľali a aj zranili ženu zo Sýrie, je na pretrase opäť.

Tentoraz je ale téma posunutá na úroveň možného organizovaného zločinu. Skôr načrtnutá otázka je na programe dňa preto, že v Maďarsku zadržali prevádzača v aute so slovenskou značkou.

Chodníky a Petržalka

Zaujímavou je aj téma týkajúca sa hlavného mesta, konkrétne Petržalky.

V strede pozornosti sú chýbajúce chodníky a v súvislosti so sťaženými podmienkami na týchto komunikáciách aj otázky bežných ľudí na spôsob „kde udělali soudruzi NDR chybu?“ resp. kde kompetentní nechali pri výstavbe sídliska zdravý rozum. Viac už v texte.

Nepríjemná otázka

Ktorá je najlepšia a ktorá zasa najhoršia nemocnica na Slovensku? Na portáli novezamky.dnes24.sk poznajú odpoveď.

Bude z toho rekord?

V Košiciach sa zasa budú snažiť prekonať vlastný netradičný rekord. Tisíce nadšencov sa predstaví na Hlavnom námestí a zatancuje si štvorylku.

Akcia spadá pod European Quadrille Dance Festival.

V Žiline majú dobrú správu pre školákov

Voziť sa na MHD zadarmo, to je moment, ktorý poteší nejedného rodiča a možno aj informácia, koľko to bude mesto stáť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM