Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Zvolenčanov kvári zásadná otázka, v Bratislave vystavujú famózne diela

Regióny nás zaviedli do hlavného mesta i stredu Slovenska. V strede pozornosti je unikátna výstava, pekný kúsok banskobystrických školákov i zvolenský problém.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Zvolenčanov kvári zásadná otázka, v Bratislave vystavujú famózne diela
Zdroj: TASR

Výnimočné diela

Miró, Picasso a Dalí sú výnimoční umelci, ktorí sa natrvalo veľkými písmenami zapísali do histórie umenia. A teraz ich diela prišli aj na Slovensko, konkrétne do bratislavskej Danubiany. Výstava Európske hviezdy – Miró & CoBrA nám ukazuje vrcholové diela európskej avantgardy. Viac v článku PREDSEDNÍCTVO OBRAZOM: Holandská princezná otvorila výnimočnú výstavu v Danubiane, milovníci umenia sa majú na čo tešiť.

S farbami do nemocnice

Síce nie na takej vysokej kvalitatívnej úrovni, ale umením je aj to, čo vytvorili bystrickí študenti. Tí sa podujali spestriť detské oddelenie v Nemocnici s poliklinikou Brezno. Steny najnovšie hýria farbami, spríjemňujú malým pacientom chvíle.

Zvolenský problém

Zvolenské kúpalisko Neresnica znova neotvorilo svoje brány. Vysoké teploty a možnosť schladiť sa na obľúbenom mieste momentálne nie je. Zvolenčanom i ľuďom z okolia tak v hlave vŕta otázka, čo je za tým. Viac už v texte Otvorenie Neresnice znova odložené. Kedy by sa Zvolenčania mali konečne dočkať?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM