Lucia Lauková Správy Regióny

Z náhradníčky finalistka Miss Slovensko: Dominika zabojuje o korunu krásy, ROZHOVOR

Prečítajte si rozhovor s neobyčajnou mladou slečnou Dominikou, minuloročnou náhradníčkou Miss Slovensko, ktorej sa po roku driny podarilo dostať sa do finálovej dvanástky súťaže krásy.

Ilustračný obrázok k článku Z náhradníčky finalistka Miss Slovensko: Dominika zabojuje o korunu krásy, ROZHOVOR
13
Galéria
Zdroj: Dominika Dávidová

Do finálovej dvanástky najkrajších Sloveniek sa dostala aj 23-ročná Dominika Dávidová, ktorá pochádza z obce Horša, neveľa vzdialenej od mesta Levice. O sebe prezradila, že miluje adrenalín a študuje na Vysokej škole bezpečnostného manažérstva v Košiciach, odbor prevencia kriminality.

Dominika očarila porotu už v minulom ročníku, avšak do finálovej dvanástky sa vlani neprebojovala a skončila ako náhradníčka. Svojho sna sa však nevzdala. Ako tvrdí v rozhovore, z tejto príležitosti nabrala skúsenosti, zapracovala na sebe a výsledok sa dostavil.

Čo je podľa teba za tým, že tento rok ti to vyšlo?

Keďže som sa počas minulého roka nestala plnohodnotnou finalistkou tak som mala možnosť sa prihlásiť aj tento rok. Od mája minulého roka som začala aktívne cvičiť pod vedením trénera aby sa mi podarilo popracovať na mojich nedostatkoch a tento rok som to išla vyskúšať opäť. Podarilo sa to a som za to skutočne veľmi vďačná.

Niekto by bol možno natoľko sklamaný, že by sa už znova neprihlásil. Prečo si to skúsila znovu?

Táto súťaž dá dievčatám bohatý balíček skúseností, ktoré každej jednej z nás dajú veľmi veľa aj do budúcna. Páčilo sa mi ako funguje táto súťaž, aké možnosti dáva dievčatám a samozrejme ma najviac hnalo dopredu množstvo ľudí, ktorí mi verili a podporovali ma už počas minulého roka. Najviac ma podporovala moja rodina, ktorá vždy pri mne stála, ťahala ma vpred a veľakrát, keď som už možno aj ja nevládala, tak mi povedali, že to dokážem, mám byť silná a mám si ísť za tým.

Takže si už trochu zaučená?

Tak určite z minulého roka mi to dalo veľmi veľa. Veľký rozdiel, ktorý som vnímala na sebe bol určite mediálny prejav. Minulý rok, keď som sa prvýkrát pozrela do kamery, tak sa mi spustili slzy, ale postupne ako sme mali mediálne tréningy, tak som si na to zvykla a potom, keď som mala robiť rozhovor na kameru tak som si to užívala. Keďže tento rok je úplne iný ako bol ten minulý tak sa mám stále čo učiť a zlepšovať!

Bola súťaž Miss tvojim snom?

Keď som bola dieťa tak to bol môj sen. Ako dieťa som pozerala súťaž krásy a vždy som si predstavovala, že by som bola aj ja "Misskou " a keď sme sa presťahovali z mesta na dedinu, tak som sa pýtala mojej staršej sestry, že čo si myslí, že keby som tam bola tak či mi na upútavku napíšu mesto Levice alebo že Horša (smiech). Dnes na to spomínam, ako by to bolo včera, ale tým, že som bola strašia a vnímala som vždy Slovenky ako krásne ženy, tak som nemala sama na to odvahu sa prihlásiť. Prihlásila ma minulý rok moja staršia sestra, ktorej dodnes za to vďačím!

Musíš si udržiavať dobrú postavu, alebo patríš k tým, čo nemajú s postavou problém?

Tak s mojou postavou je to skutočne veľká drina. Aj oproti minulému roku sa mi podarilo s pomocou trénera schudnúť, ale na to aby som bola chudá musím veľa veľa cvičiť, dodržiavať stravu a veľa tomu obetovať. Mne táto súťaž určite za to stála a ešte stále stojí aby som do toho aj po tejto stránke dala maximum. Na postavu nemám dobrú genetiku, takže ak chcem byť chudá musím veľa cvičiť. Do finále máme ešte 3 týždne (rozhovor sme robili 5. apríla, pozn. red.) a verím, že sa mi podarí ešte trošku zapracovať na svojej postave s pomocou našej trénerky Sašky!

Zdroj: Dominika Dávidová

Aký je tohtoročný kolektív?

Myslím si, že kolektív je naozaj dobrý. Je veľmi dobré, keď celá zostava spolu vychádza. S dievčatami spolu trávime veľmi veľa času. Mali sme aj zahraničné sústredenie na Kapverdských ostrovoch, kde sme točili video dokrútky na Miss sympatiu, fotili sme fashion editoriál plaviek a mali sme tam bohatý program. Posledné sústredenie sme mali v Poprade a tam sme už začali aj s choreografiami, mali sme tam talentové a športové disciplíny a samozrejme aj fotenia. Teraz nás ešte čaká sústredenie v Šamoríne a po Veľkej noci nám už začína predfinalový pobyt, ktorý potrvá až do finálového večera.

Aby sme to zhrnuli, čo všetko musí Miss vedieť, na čo všetko musíte byť v súťaži pripravená?

Je toho skutočne veľa. Nejde len o tú vonkajšiu krásu. Myslím si, že každá jedna finalistka, ktorá je vo finálovej zostave už porotu zaujala vonkajšou krásou, alebo tým, že vie byť fotogenická, zaujímavá. Podľa mňa je veľmi dôležité vystupovanie, prejav, charizma, pokora a potom samozrejme dobre vedieť aj to, čo sa nám celý tím počas tých mesiacov prípravy snaží dať a naučiť nás. Chce to skutočne veľký balíček, ktorý sa mnohokrát skladá aj z maličkosti.

Aké sú tvoje záľuby, ako relaxuješ?

Medzi moje zaľúbi patrí určite varenie, pečenie, cestovanie a spoznávanie nových kultúr. Svoj čas rada trávim v útulkoch pre psíkov, venujem im svoj čas, lásku keďže nie každý psík ma to šťastie sa dostať do dobrej a milujúcej rodiny. Najradšej relaxujem doma so svojou rodinou, keďže som doma veľmi málo, tak každá spoločná chvíľa s mojou rodinou mi je veľmi vzácna. Ideálny oddych je pre mňa aj na horách, v prírode alebo pri nejakom jazere.

Viac fotografií finalistky Dominiky Dávidovej prikladáme v galérii!

ROZHOVOR s finalistkou Miss: Dominika (23) z nášho kraja zabojuje o korunu krásy
13
Galéria
Zdroj: Dominika Dávidová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM