Monika Hanigovská Správy

Z piešťanského letiska k moru: Historicky prvé charterové lety a hneď mimo Európu

Letisko Piešťany bude mať vôbec historicky prvú charterovú leteckú linku, ktorá sa prepojí s atraktívnou dovolenkovou destináciou. Kraj má ďalšie plány.

Ilustračný obrázok k článku Z piešťanského letiska k moru: Historicky prvé charterové lety a hneď mimo Európu
Zdroj: TASR

Piešťanské letisko čakajú zmeny v podobe historicky prvej charterovej linky. „Nová charterová linka bude lietať od mája do októbra 2019 a kapacita by mohla byť približne 4-tisíc slovenských dovolenkárov počas sezóny,“ informuje o novinke Trnavský samosprávny kraj (TTSK), pričom na dopravu sa budú využívať lietadlá typu Airbus.

Obľúbená destinácia Slovákov

„Po nástupe nového vedenia župy, a s ním aj Letiska Piešťany, bola jednou z našich prvých priorít doslova záchrana letiska pred jeho likvidáciou. To sa nám podarilo. Dokonca, rok po nástupe nového vedenia, môžem oznámiť, že letisko bude mať historicky prvú charterovú linku, a to do atraktívnej dovolenkovej destinácie tureckej Antalye,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Kraj sa však obzerá aj po ďalšej dovolenkovej destinácie. „Tiež finalizujeme aj letecké spojenie s egyptskou destináciou Hurghada," doplnil Viskupič.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM