Regióny

Z REGIÓNOV: Nová rozhľadňa v Bratislave bude mať tvar pamodlivky

Mestské časti Devínska Nová Ves, Dúbravka a Devín pripravujú realizáciu rozhľadne na vrchole Devínskej Kobyly. Z rozhľadne za 180-tisíc eur, z ktorej dovidíte až do Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Nová rozhľadňa v Bratislave bude mať tvar pamodlivky
Zdroj: Architekti Šebo Lichý

Z 530-metrovej výšky si budete môcť vychutnať výhľad aj na Alpy. „Predpokladám, že z toho bude top turistická destinácia v Bratislave. Dostanete sa tam asfaltkou na bicykli. Sú tam nádherné výhľady na Zobor a Viedeň, Alpy sú samozrejmosť,“ povedal pre portál cas.sk starosta mestskej časti Devínska Nová Ves Milan Jambor.

Čítajte viac: Nová rozhľadňa v Bratislave bude mať tvar pamodlivky. Prečo?

Obec Kynceľovú, ktorá je od najväčšieho banskobystrického sídliska Sásová vzdialená len na skok, mnohí dodnes považujú za mestskú časť Banskej Bystrice. To však bola pravda iba do roku 1990, vtedy sa od mesta pod Urpínom odčlenila.

Čítajte viac: FOTO: Kedysi ju nazývali Göncölfalva. Poznáte známu obec pri Bystrici?

Bavorská princezná, česká a uhorská kráľovná, rakúska cisárovná a tiež manželka cisára Františka Jozefa I. To všetko vystihuje Alžbetu Bavorsku, známu tiež ako cisárovnú Sissi. Dámu, ktorá žila v luxuse a na verejnosti vystupovala vždy dokonale upravená. Niet snáď nikoho, kto by nepoznal známu cisárovnú Sissi, ktorú vo filme preslávila Romy Schneider. Aký však bol jej módny vkus?

Čítajte viac: Nádherné róby cisárovnej Sissi v Košiciach: Luxus na vlastné oči

Devínska Kobyla 2
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM