Regióny Zo Slovenska

Z REGIÓNOV: Policajti sa zapotili, kotlebovcom pristrihli krídelká

Utorok bol na Slovensku aj v znamení zásahu policajných zložiek. Činili sa aj v parlamente.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Policajti sa zapotili, kotlebovcom pristrihli krídelká
Zdroj: TASR

Kotlebovcov už vo vlakoch nestretneme?

Zmenu zákona o dráhach v utorok schválili poslanci Národnej rady Slovenskej republiky. Ako informovala TASR, do platnosti vstúpi od februára 2017. Rezort spravodlivosti zmenil právnu normu cez nový zákon o uznávaní a výkone majetkového rozhodnutia vydaného v trestnom konaní v EÚ.

Dohľad nad verejným poriadkom vo vlakoch a staniciach tak bude môcť vykonávať iba polícia alebo osoba určená prevádzkovateľom dráhy či prepravcom.

Marián Kotleba
10
Galéria
Zdroj: TASR

Policajti v akcii

Plné ruky práce mali v druhý deň nového týždňa policajné zložky. Tie zasahovali v Seredi. Leviciach, Nitrena Zemplíne. Dôvodom boli krádeže i dopravné nehody. Našiel sa aj taký expert, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu a navyše bez vodičského oprávnenia.

Zaujímavým je aj prípad z Hlohovca, kde sa šofér zahral na pretekára F1 a namerali mu rýchlosť 111 km/h.

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR

Bystrica v znamení adrenalínu

Na neďalekých Donovaloch vzniklo prednedávnom parádne downhill video, ktoré zachytáva troch mladých bikerov – adrenalínových nadšencov.

„Natáčanie prebiehalo na Novej Holi. Video sa natáčalo v jeden septembrový deň, asi 6 – 7 hodín, kým jeden z jazdcov nechytil defekt,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 René Kontúr zo spoločnosti Moonlight Pictures, ktorý video spravoval.

Vyznávačov adrenalínu v Banskej Bystrici potešila aj správa, že v mestskom parku vyrastie nová korčuliarska dráha, na ktorej sa už pracuje.

V OBRAZOCH: Nakrúcanie downhill videa na Donovaloch
22
Galéria
Zdroj: Moonlight Pictures

Do dôchodku pôjdeme neskôr

Rezort práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky schválil opatrenie, ktoré sa týka tisícov ľudí. Vek odchodu do dôchodku sa stanovuje podľa vývoja priemernej strednej dĺžky života v Slovenskej republike. O koľko sa spomínaná pracovná doba predĺžila sa dozviete v článku.

Dôchodcovia
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM