Rastislav Búgel Regióny Zo Slovenska

Z REGIÓNOV: Prelomené všetky rekordy, Vysoké Tatry s najlepšími číslami od vzniku SR

Rok 2016 možno považovať za najúspešnejší z hľadiska návštevnosti jednodňových aj ubytovaných klientov. Vo Vysokých Tatrách prelomili všetky doterajšie novodobé rekordy.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Prelomené všetky rekordy, Vysoké Tatry s najlepšími číslami od vzniku SR
Foto: Peter Handzuš

Nárast turistov v regióne Vysokých Tatier stúpa. Vo Vysokých Tatrách prelomili všetky doterajšie rekordy od vzniku samostatnej republiky. V uplynulom roku v regióne Vysokých Tatier zaznamenali nárast domácich návštevníkov.

Čítajte viac: Prelomené všetky rekordy: Vysoké Tatry s najlepšími číslami od vzniku SR

Historická budova v centre Michaloviec sa môže pochváliť naozaj zaujímavým trezorom. Stále ho môžete vidieť na jeho pôvodnom mieste. Pre jeho výnimočnosť sa ho nesnažili na múre historickej budovy zakryť. Súvisí totiž s históriu Bankového paláca v Michalovciach.

Čítajte viac: Mnohí Michalovčania o ňom netušia: Múr budovy v centre ukrýva trezor, FOTO

V týchto dňoch môžete pri petržalskej vlakovej stanici od Panónskej cesty badať čulý stavebný ruch. Vzniká tam totiž nový bytový dom „Panónka“. Panónka je výnimočná návrhom terasy na najvyššom podlaží. Investor plánuje vytvoriť spoločný priestor, kde budú môcť tráviť svoj voľný čas malí aj veľkí.

Čítajte viac: Pri petržalskej stanici vyrastá nový bytový dom. Deti sa budú hrať na streche

Pod Urpínom zažijú oslavy oslobodenia mesta. Bystričania sa dočkajú aj bezplatných prehliadok exhibícií Múzea SNP. Uplynulo už 72 rokov od chvíle, keď sa mesto pod Urpínom vyslobodilo z fašistického zovretia. Čierny obelisk na banskobystrickom námestí je nositeľom odkazu padlým hrdinom a svedkom osláv oslobodenia Banskej Bystrice.

Čítajte viac: 72 rokov od fašistického zovretia Bystrice. Do mesta mieria zahraničné delegácie

Mesto v Hlohovci realizuje výrub. Bolo naň podľa vyjadrenia magistrátu určených dokopy desiatky stromov. Čo k takémuto kroku radnicu viedlo?

Čítajte viac: V Hlohovci prebieha výrub desiatok stromov

S príchodom jari je už na čase prebudiť zo zimného spánku bicykle. Nitrianski cyklisti vstúpia do novej sezóny spoločnou cyklojazdou.

Čítajte viac: Nitrianski cyklisti zahája sezónu: Odhodlaní to potiahnu až na Pyramídu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM