Regióny Zo Slovenska

Z REGIÓNOV: V Devíne sa chutnalo víno, Lučenec žije oslavami slávnej autorky

Nevzdávaj sa, choď až na doraz. To je heslo ružomberskej skupiny "Sparťanov". Štátny archív v Košiciach vystavuje dokumenty o Jakubínoch.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: V Devíne sa chutnalo víno, Lučenec žije oslavami slávnej autorky
Zdroj: Dnes24.sk

Ani chladné jesenné počasie neodradilo ľudí od toho, aby prišli pod hrad Devín a dopriali si pohár dobrého vínka. Včerajší Devínsky festival vína priniesol to najlepšie od vinárov z Devína, Malokarpatskej oblasti aj zo zahraničia.

Do Týždňa vedy a techniky sa Slovenské banské múzeum (SMB) v Banskej Štiavnici zapojí aj tento rok a to prostredníctvom výstavy Ako sa mapovalo v baníctve. Od pondelka 7. novembra do nedele 13. novembra v čase od 8.00 do 16.00 h je pre návštevníkov výstavy pripravený interaktívny program.

Nikdy sa nevzdávaj a choď až na doraz. To je heslo ružomberskej skupiny športovcov, ktorí pretekajú v súťaži posúvajúcej nielen fyzickú ale aj psychickú hranicu človeka. O svojej vášni a o nástrahách trate prezradili v rozhovore.

Pri príležitosti predsedníctva SR v Rade EÚ pripravil Štátny archív (ŠA) v Košiciach výstavu k hnutiu uhorských Jakobínov v Košiciach. Podľa jeho riaditeľa, Richarda Pavloviča, má dokumentovať, že Slovensko bolo súčasťou Európy už v minulosti.

Božena Slančíková Timrava zanechala v Lučenci a v okolí nezmazateľné stopy. K výročiu jej úmrtia je pripravených viacero spomienkových ak­cií.

Z REGIÓNOV: V Devíne sa chutnalo víno, Lučenec žije oslavami slávnej autorky
6
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM