Prokop Slováček Regióny

Z REGIÓNOV: Vzácny historický objav v Trnave, novinky v parkovaní v Bratislave

Parkovacia politika v Bratislave je horúca téma. Vo Vyhniach má vyrásť športový komplex, v Trnave objavili úlomky sošiek žien z obdobia neolitu.

Ilustračný obrázok k článku Z REGIÓNOV: Vzácny historický objav v Trnave, novinky v parkovaní v Bratislave
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovanie v Bratislave je ako horúci zemiak, ktorý si kompetentní pohadzujú z jednej strany na druhú. Jednotná parkovacia politika je jedným z hlavných kľúčov k lepšej doprave v meste a k regulácii verejného priestranstva. Starostovia stále nie sú jednotní.

V spolupráci s Muzeom historycznym miasta Krakowa a slovenským konzulátom bola pripravená výstava pod názvom „Hrad Ľubovňa ako sídlo spišského zálohu.“ Výstava je pilotným projektom Ľubovnianskeho múzea – hrad v Starej Ľubovni a Muzea historycznego miasta Krakowa. Je prezentovaná v Paláci Krzysztofory na Hlavnom rínku v Krakove.

Vo Vyhniach v okrese Žiar nad Hronom plánujú výstavbu športovo-turistického areálu v hodnote približne 500 000 eur. Ako vyplýva zo zámeru, ktorý obec predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), s výstavbou by chceli začať už v budúcom roku, do prevádzky by areál mali uviesť na prelome rokov 2018–2019.

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12 v Topoľčanoch vyhlásil otvorenú výzvu pre umelcov, umelecké skupiny a kurátorov, prostredníctvom ktorej hľadá nové projekty na rok 2017.

V Trnave objavili úlomky sošiek žien pochádzajúce z obdobia neolitu. Ide o nateraz najstaršie výtvarné prejavy, aké sa na území Trnavy našli! Úlomky sošiek žien, pochádzajúce z obdobia mladšej doby kamennej – neolitu, objavili archeológovia v Trnave na pozemku na Štefánikovej ulici, kde má už čoskoro vyrásť polyfunkčný objekt.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM