Anton Hrachovský Hokej

Z Turca na juh Slovenska: Mladý forvard Varga verí, že ľudí to bude baviť

Jednou z nových tvári v kádri Štefana Mikeša je aj bývalý hráč Martina či fínskej juniorky. Mladý útočník prezradil aj to, s kým bude v najbližších mesiacoch bývať. Hokejisti tiež posielajú pozvánku na prvý prípravný zápas.

Ilustračný obrázok k článku Z Turca na juh Slovenska: Mladý forvard Varga verí, že ľudí to bude baviť
Foto: Anton Hrachovský

Ešte to nie je ono

Jednou z nových tvárí v kádri HC Nové Zámky je i útočník Róbert Varga (na snímke). 22-ročný útočník začal s hokejom v rodnej Bratislave v HK Ružinov, v uplynulých dvoch sezónach pôsobil v Martine. Práve z Turca, aj ´vďaka´ tamojšej situácii, ktorá hokeju nepraje, sa ocitol v zámockom drese. I on už naplno zarezáva s tímom na ľade.

„Zatiaľ sa cítim dobre, myslím si však, že ešte to nie je úplne ono. Doteraz sme mali na ľade nejakých päť tréningov a myslím, že časom to bude lepšie a lepšie,“ opísal v krátkosti pocity na ľade rodák z Bratislavy.

Hráči si tento týždeň zahrali modelovaný zápas bielych proti čiernym. Z výhry 7:4 sa nakoniec tešili bieli, medzi ktorými korčuľoval i Varga. „Je nás ešte stále strašne veľa, 40 chalanov, tak sme si zahrali proti sebe zápas, aby nás tréneri videli trocha aj takto,“ prezradil 22-ročný ľavák so skúsenosťami aj z fínskeho juniorského hokeja.

Bývanie so spoluhráčom z Martina

Individuálny úspech podriaďuje tomu tímovému. „Dúfam, že budeme hrať dobrý hokej a že ľudia na hokej budú chodiť a že ich to bude baviť. Verím, že dosiahneme tímový úspech,“ povedal útočník, ktorý v uplynulom ročníku odohral za Martin 54 duelov s bilanciou 14 gólov a 16 asistencií. Po problémoch, ktoré na Turci nastali, sa celá zostava 4. tímu uplynulej sezóny rozpadla. „Hlavne je to veľmi smutné, že pre Martin to bol v uplynulej sezóne postupom do semifinále veľký úspech Nakoniec sme skončili štvrtí a je smutné, že po takejto sezóne to nevedia robiť tak, aby to fungovalo,“ mrzí bývalého mládežníckeho reprezentanta.do 17 resp. 18 rokov.

Martin bol známy svojou hokejovou atmosférou, na tribúnach to počas zápasov žilo. Inak by tomu nemalo byť ani v jeho novom pôsobisku. Fanúšikovia sú už hladní po hokeji. „Nech prídu, nech sa zabavia, pozrú si hokej a nech nás podporia,“ vyzval novozámockých fanúšikov Varga.

Spolu s Vargom prišiel do Zámkov z Martina i lotyšský obranca Arturs Salija.„Mám tu veľa kamarátov, chalanov, s ktorými sa poznám. Bývam budem asi spolu s Artursom Salijom, s ktorým som býval aj minulý rok v Martin.“

Hokejisti pozývajú na úvodný zápas

Vo štvrtok 10. augusta sa bude konať otvorenie hokejovej sezóny 2017/2018. Slávnostné zahájenie je na programe už o 17:00. Pred zápasom proti FTC Budapešť, ktorý je naplánovaný na 19:00 sa bude podávať pred štadiónom guláš a hrať bude živá hudba. Predstaví sa Stano Lauro a maďarská skupina Irigy Hónaljmirigy.

Vo videu nižšie si môžete pozrieť pozvanie na zápas od Jesseho Dudasa, Attilu Orbána, Artursa Saliju a Adama Zbořila.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM