Anton Hrachovský Krimi

Za volantom pod vplyvom alkoholu: Policajti zadržali muža, ktorý viezol syna na futbal

Starší muž, ktorý viezol syna na futbal, si poriadne zavaril. Jazda zo strany na stranu pod vplyvom alkoholu vzbudila pozornosť polície.

Ilustračný obrázok k článku Za volantom pod vplyvom alkoholu: Policajti zadržali muža, ktorý viezol syna na futbal
Zdroj: TASR

Takmer 1,4 promile nafúkal pri dychovej skúške 59-ročný vodič auta, ktoré policajti zastavili na ceste medzi obcami Kšinná a Uhrovec.

Muž pod vplyvom alkoholu viezol svojho syna na futbalový zápas. Polícia o tom v nedeľu 6. októbra informovala na sociálnej sieti.

Vozidlo, ktorého vodič miestami jazdil zo strany na stranu, si policajti z Bánoviec nad Bebravou všimli ešte v sobotu (5. 10.) dopoludnia. Rozhodli sa ho zastaviť a skontrolovať.

Na zvukové a svetelné znamenia, aby zastavil, vodič nereagoval. „Preto ho musela hliadka predbehnúť a zastaviť tak, že mu služobným vozidlom zablokovala cestu,“ uviedli policajti s tým, že muža neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za tento trestný čin mu hrozí rok odňatia slobody.

Bánovskí policajti zistili počas dvoch hodín ešte ďalších dvoch vodičov, ktorí nafúkali do jedného promile.

Tých budú riešiť v správnom konaní na okresnom dopravnom inšpektoráte. Hrozí im pokuta do 800 eur a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá do troch rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM