Barbara Dallosová Krimi

Záber priamo z kamery ako dôkaz: Mladík sa pohádal s frajerkou, zlosť si vybil pomerne netradične!

Podľa mestskej polície zrejme vo vyčínaní mladíka v jednom zo žiarskych vchodov zohral úlohu alkohol, ale aj hádka s priateľkou. Pozrite, ako sa to celé skončilo.

Ilustračný obrázok k článku Záber priamo z kamery ako dôkaz: Mladík sa pohádal s frajerkou, zlosť si vybil pomerne netradične!
Zdroj: Dnes24.sk

Ťažkú noc zrejme nezvládol mladý muž, ktorého zlosť si odpykali priestory jednej z bytoviek na Ulici Sládkovičovej. Jej obyvatelia nahlásili poškodenie novinových schránok vo svojom vchode mestskej polícii. Po príchode na miesto policajtov čakal nielen pohľad na rozbité schránky, ale aj zaujímavé zistenie.

,,Na mieste sme zistili, že spoločné nebytové priestory monitoruje kamera," hovorí Jozef Kováč zo žiarskej mestskej polície. A práve záznam z kamery dovtedy neznámeho páchateľa odhalil. Podľa Kováčových slov ukázal, že pred schránkami došlo krátko pred 23:00 hodinou k hádke medzi mladíkom a dievčaťom, zrejme jeho priateľkou.

Polícia tiež predpokladá, že v prípade vandalizmu zohral svoju rolu aj alkohol. ,,Muž, pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, začal udierať do schránok a viaceré poškodil. Obyvatelia bytovky ho však na základe záznamu identifikovali," uviedol policajt. Ako ďalej informoval, odhalený vandal bude za svoje konanie z piatkovej noci (6.3.2015) pykať. Hrozí mu pokuta a vzniknutú škodu bude musieť nahradiť.

Chránenie vchodových priestorov kamerovým systémom považuje Kováč za dobré riešenie, hoci si vyžaduje počiatočnú investíciu. Na kamery monitorujúce vonkajšie priestory bytových domov môžu bytové spoločenstvá požiadať aj o dotáciu z mestského rozpočtu.

Kamery strážia aj samotné ulice mesta, ich počet by sa mal už čoskoro zvýšiť. Čítajte tiež: Do žiarskych ulíc pribudnú nové moderné kamery: Pozrite, kde všade na nás mesto po novom dovidí!

Foto: Mestská polícia Žiar nad Hronom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM