Ľubomíra Karmanová Regióny

ZÁBERY Lučenca ako zo zlého scifi: Terasy síce pribudli, nikde ani živej duše :(

Blúdite prázdnymi ulicami, široko - ďaleko ani živej duše. Len vietor sa ticho pohráva s vývesnými tabuľami. Pod nohy sa vám pripletie kus starých novín. Aj keď to znie ako scéna z hororu, zdanie môže klamať.

Ilustračný obrázok k článku ZÁBERY Lučenca ako zo zlého scifi: Terasy síce pribudli, nikde ani živej duše :(
Zdroj: Dnes24.sk

Víkendy počas slnečných dní lákajú ľudí do ulíc. V mestách otvárajú terasy, aby hostia mohli posedieť pri dobrej káve v centre, stráviť čas s priateľmi, vychutnať si sladké nič nerobenie. Ale, môže to byť aj inak. Kým v iných mestách cez víkend centrum ožíva rušným životom, víkendový Lučenec pripomína scénu z hororu.

Ľudia sa sťažujú, že sa tu nič nedeje, mladí odchádzajú baviť sa do iných miest. „Síce je tu lacnejšie, ako v Bystrici, ale radšej ideme s priateľmi na kávu tam. Veď tu je cez víkend prázdne mesto,“ hovorí šudentka Katka (19). „Cez víkendy máme prázdno. Ešte v piatok večer sú ľudia, ale cez víkend sem príde len pár ľudí na kávu,“ prezradila čašníčka z jednej terasy v centre.

Na málo zákazníkov sa nesťažujú v bare na námestí. „Cez víkendy sú tu rodiny s deťmi, blízko sú preliezky, tak je tu pohyb. Najviac ľudí ale prichádza večer a v sobotu a nedeľu doobedu na rannú kávu,“ hovorí prevádzkar Oxygen café.

Lučenčania pravdepodobne viac, ako vysedávanie v kaviarňach, obľubujú výlety do prírody, opekačky s priateľmi, alebo len tak sadnú na bicykel a užijú si lúče slnka aktívne.

Mesto duchov
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM