Zlatica Gregorová Správy

Začal sa Európsky týždeň mobility: Vymeňte auto za autobus či bicykel

Deň bez áut sa v európskych mestách uskutočnil prvýkrát 22. septembra 2000. V celej Európe mestá obmedzili motorovú dopravu a podporili používanie iných jej spôsobov.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa Európsky týždeň mobility: Vymeňte auto za autobus či bicykel
Zdroj: ARRIVA Nové Zámky

Po úspechu sa od roku 2002 každý rok od 16. do 22. septembra koná Európsky týždeň mobility.

Kombinuj a choď!

Ako informujú zo spoločnosti Arriva, aj tento rok sa spoločnosť spolu so samosprávami stane partnerom kampane Európskeho týždňa mobility (ETM). „Kombinuj a choď!“ – tak znie hlavná téma tohto ročníka, ktorý sa bude konať už tradične od 16. do 22. septembra. Podľa informácií spoločnosti Arriva, je cieľom kampane motivácia jednotlivcov, aby prostredníctvom multimodality využívali verejnú dopravu, bicykel či chôdzu a tie navzájom kombinovali. Výsledkom môže byť zníženie emisie uhlíka a zlepšenie kvality ovzdušia v našich mestách a regiónoch.

Súťaž o karty

Pre verejnosť spoločnosť ARRIVA počas tejto akcie okrem rôznych zliav z cestovného opäť pripravila aj súťaž o kredity na čipové karty v celkovej hodnote viac ako 2 500 eur.

Do akcie sa tento rok zapojili mestá Trnava, Nové Zámky, Štúrovo, Šaľa, Komárno, Levice. Počas Európskeho týždňa mobility budú môcť občania cestovať prímestskými linkami za cenu zľavneného cestovného vo všetkých krajoch, kde ARRIVA pôsobí. Pre deti, študentov i dospelých spoločnosť zároveň pripravila rôzne súťaže.

Rýchlo a bezpečne

Robíme všetko pre to, aby naši cestujúci mohli vo verejnej doprave cestovať bezpečnejšie, rýchlejšie, plynulejšie a pohodlnejšie,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Každý, kto si v termíne od 16. do 22. septembra v autobusoch a na predajných miestach ARRIVA dobije čipovú kartu minimálne za 10 eur alebo kúpi novú s kreditom v tejto hodnote, bude automaticky zaradený do zlosovania o kredity v hodnote 5, 10, 20 alebo 30 eur. „Celková hodnota kreditov, ktoré rozdáme na čipové karty, presiahne 2 500 eur,“ doplnil L. Ivan.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM