Správy Krimi

Začalo sa pojednávanie v kauze televíznych zmeniek: Je rozvrhnuté na 6 dní

Trojčlenný senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) začal v pondelok pojednávanie v kauze údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti voči obžalovaným Pavlovi R. a Marianovi K. Pojednávanie je rozvrhnuté na šesť dní v neprítomnosti Mariana K.

Ilustračný obrázok k článku Začalo sa pojednávanie v kauze televíznych zmeniek: Je rozvrhnuté na 6 dní
12
Galéria
Zdroj: TASR

„Budem sa obhajovať najlepšie, ako viem,“ povedal Pavol R. pred vstupom do pojednávacej miestnosti. Na pojednávaní sú okrem neho prítomní aj obhajcovia Marek Para a Michal Mandzák, zástupcovia poškodených v podobe advokátov Daniela Lipšica a Tomáša Kamenca a desiatky novinárov, fotografov a kameramanov.

Novinári a verejnosť sledujú pojednávanie za bezpečnostným sklom so zvukovým prenosom.

Na Mariana K. a Pavla R. podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov v hodnote takmer 70 miliónov eur a marenie spravodlivosti.

Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu. V tejto veci je Marian K. väzobne stíhaný. Okrem toho je stíhaný vo veci objednávky vraždy Jána Kuciaka. Jeho spoluobžalovaný Pavol R. je stíhaný na slobode v tejto kauze a taktiež v kauze objednávky vraždy jeho niekdajšej spoločníčky Silvie Volzovej.

Začalo sa pojednávanie v kauze televíznych zmeniek
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM