Lucia Lauková Regióny Rôzne

Zachránila ho náhoda: Na kosť vyhladovaného psíka našli v betónovej šachte, FOTO

Doslova uväznený pes v betónovej šachte by bez pomoci dobrých ľudí zomrel od hladu. Keď už sa zdalo, že jeho dni sú zrátané, prišla nečakaná záchrana.

Ilustračný obrázok k článku Zachránila ho náhoda: Na kosť vyhladovaného psíka našli v betónovej šachte, FOTO
9
Galéria
Foto: Kornel Kubík / Zdroj: Útulok Nitra

Prechádzka obcou Vinodol sa zmenila na záchrannú akciu. Mládež náhodou natrafila na betónovú šachtu, v ktorej sa nachádzal pes. Vychudnutý kríženec ovčiaka by podľa záchrancu zrejme zomrel od hladu. „Miestna mládež v obci Vinodol objavila počas prechádzky pri rybníku tohto chudáka v betónovej šachte. V hustom poraste to bola len veľká náhoda,“ uvádza pracovník nitrianskeho útulku. O tomto aj podobných prípadoch informuje Útulok Nitra na svojej FB stránke.

To čo videli opísali náhodní okoloidúci starostovi obce. Ten privolal na záchranu pracovníka nitrianskeho útulku, ktorý prevzal záchranu psíka do vlastných rúk. „Do môjho príchodu mu spustili do šachty na špagáte vedierko s vodou a dali mu trochu granuliek. Zo šachty bolo cítiť silný zápach moču, takže tam bol havino riadne dlho,“ opisuje František Kubíček, pracovník útulku.

„Opatrne som za ním zliezol dolu. Veľmi sa ma bál a pohladeniu sa vyhýbal, takže si ich asi za svoj život veľa neužil. Chutnú konzervu na skamarátenie papal hltavo a na chvíľu kým jedol, sa dal aj pohladkať. Nasadil som mu na krk vôdzku a pri snahe ho nadvihnúť naznačil pohryznutie. Strach z ľudí mal riadny. Nasadil som mu teda náhubok a postupne sme sa obaja dostali von,“ povedal František Kubíček.

Ako dodal jednoznačná podvýživa svedčila o jeho utrpení. „Psíka sme prijali do starostlivosti útulku v Nitre, kde sa postupne dostáva z najhoršieho. Osobne neverím, že tam spadol sám. Drôty uviazané okolo krku, šatky či špagát bývajú typické pre psíkov od našich sociálne vydržiavaných spoluobčanov a asociálov. Ak si do pomyslenej rovnice doplníme ukradnutý kovový poklop…páchateľ je jasný, no jeho identitu žiaľ nepoznáme,“ uzavrel František Kubíček, pracovník nitrianskeho útulku.

Fotografie zo záchrany psíka priložené v galérii nie sú vhodné pre citlivé povahy!

Zachránila ho náhoda: Na kosť vyhladovaného psíka vytiahli z betónovej šachty, F
9
Galéria
Foto: Kornel Kubík / Zdroj: Útulok Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM