Viktória Botošová Regióny

Zachráňme Zúgov: Novozámčania sa takto vyjadrili priamo na námestí! FOTO a VIDEO

Novozámčania na Hlavnom námestí vyjadrili svoj nesúhlas s výstavbou malej vodnej elektrárne na Zúgove.

Ilustračný obrázok k článku Zachráňme Zúgov: Novozámčania sa takto vyjadrili priamo na námestí! FOTO a VIDEO
Foto: Viktória Botošová

Včera vo večerných hodinách vyjadrili Novozámčania na Hlavnom námestí svoj nesúhlas s výstavbou malej vodnej elektrárne na Zúgove. Pred 17.hodinou začalo byť na námestí v Nových Zámkoch rušnejšie ako inokedy. Pomaly sa centrum mesta napĺňalo nespokojnými občanmi.

Prišlo približne 100 ľudí, atmosféra bola pokojná

Ako však organizátor niekoľko krát pripomenul, išlo o mierový pochod, takže sa atmosféra niesla v pokojnejšom duchu. Niektorí si zhotovili aj transparenty, iní kládli otázky, ktoré ich v tejto problematike zaujímali, alebo diskutovali medzi sebou navzájom.

„Nemáme šancu, aby sme tú výstavbu nejako zastavili, ale mne hlavne ide o to, aby sme zachovali životné prostredie,“ povedal organizátor pochodu.

Podľa organizátorov sa včera zišlo na námestí dokopy okolo sto ľudí, ktorí sú za záchranu Zúgova a najmä jeho okolia. Ako nás ďalej informovali, 25.marca 2015 o 17.00 sa znova uskutoční stretnutie na námestí v Nových Zámkoch.

Legálna schválená výstavba

Zástupca investora Višňovský uviedol pre TASR, že zvažuje právne kroky, pretože vedenie mesta ohrozuje výstavbu, ktorá je legálna a riadne schválená.

Malá vodná elektráreň by mala vzniknúť na rieke Nitra v prírodnej rezervácii Zúgov. Prímestská časť na okraji Nových Zámkov je známa svojimi vodnými kaskádami. Pre obyvateľov mesta je Zúgov miestom relaxu a odpočinku. Poslanci minulého mestského zastupiteľstva schválili zmenu územného plánu, ktorá umožňuje na Zúgove postaviť malú vodnú elektráreň. S týmto zámerom nesúhlasia občania, ktorí sa zhromažďujú na hrádzi a protestujú proti výstavbe.

Pozrite si videá z tejto udalosti na novozámockom námestí v našej galérii.

Čítajte aj:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zachráňme  Zúgov: Novozámčania vyjadrili svoj nesúhlas s MVE
3
Galéria
Zachráňme Zúgov - mierový pochod na námestí v Nových Zámkoch
11
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM