Webnoviny - Svet

Zákazníci Martinus.sk prispievajú na Dobrého anjela

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 25. mája (WBN/PR) – Najväčšie internetové kníhkupectvo na Slovensku Martinus.sk začalo medzi prvými ponúkať svojím zákazníkom možnosť zaokrúhliť svoj nákup a rozdiel darovať na konto systému pomoci Dobrý anjel. Za prvé tri týždne trvania akcie už vyzbierali viac ako dvetisíc eur.

Spolupráca Martinus.sk a systému Dobrý anjel má už pomerne dlhú tradíciu. Minulý rok zákazníci Martinusu obdarovali knihami 2291 chorých detí a tento rok Martinus.sk v podpore pokračuje. Najskôr vymyslel akciu, kedy kúpou románu Izba zákazníci spoločne s Martinusom a vydavateľstvom Ikar prispejú sumou 4 EUR na konto systému Dobrý anjel a teraz prichádza s ďalšou aktivitou.

Jednotlivci darujú centy, spoločne však vyzbierajú tisíce

Jej princíp je jednoduchý. V záverečnom kroku objednávky majú zákazníci Martinus.sk možnosť zvážiť, či nechcú svoju objednávku zaokrúhliť smerom nahor. Rozdiel, ktorý tak vznikne, pôjde na konto systému humanitárnej pomoci Dobrý anjel. Zákazníci majú možnosť vybrať si z troch úrovní zaokrúhlenia, pričom priamo na hlavnej stránke Martinus.sk si môžu kedykoľvek skontrolovať, koľko peňazí sa im už podarilo spoločným úsilím vyzbierať.

Sila spoločného úsilia

Akcia sa stretla s pozitívnym ohlasom a už v priebehu prvých troch týždňov vyzbierali zákazníci Martinus.sk viac ako dvetisíc eur, ktoré poputujú na pomoc rodinám detí, ktoré bojujú so závažnou chorobou. Michal Meško, spolumajiteľ Martinus.sk k tomu dodáva: „Naši zákazníci už neraz dokázali, že osud chorých detí, ktorým Dobrý anjel pomáha, im nie je ľahostajný. A preto nás v Martinus.sk veľmi teší, že aj tentoraz demonštrovali silu spoločného úsilia, vďaka ktorému je možné robiť z drobných vecí veľké. A za to našim zákazníkom srdečne ďakujeme.“

Akcia, ktorá bola pôvodne naplánovaná na mesiac máj, ktorý je označovaný aj ako mesiac Dobrých anjelov, bude pre veľký úspech pravdepodobne predĺžená na neurčito.

O systéme humanitárnej pomoci DOBRÝ ANJEL

DOBRÝ ANJEL je systém pomoci, ktorý pravidelnými mesačnými finančnými príspevkami pomáha rodinám s deťmi, kde je niekto chorý na rakovinu alebo dieťa trpí na inú zákernú chorobu, ako napríklad detskú mozgovú obrnu, cystickú fibrózu, chronické zlyhanie obličiek, svalovú dystrofiu alebo Downov syndróm a kde táto choroba dostala rodinu do finančnej núdze.

DOBRÝ ANJEL je systém, s ktorým môžu až desaťtisíce darcov, Dobrých anjelov, relatívne malými pravidelnými mesačnými príspevkami každý mesiac výrazne finančne pomáhať až tisíckam chorých.

Jeho výnimočnosť spočíva v troch pilieroch – Dobrý anjel pomáha pravidelne každý mesiac, príspevky doručuje chorým do posledného centu a darca vždy presne vie, komu pomáha. Dnes vďaka 88 000 Dobrým anjelom Systém pravidelne pomáha už 2930 rodinám, ktorým prerozdeľuje viac ako 270 000 EUR mesačne. Rodín s deťmi, ktoré potrebujú pomoc je však oveľa viac. Staňte sa aj vy niekoho Dobrým anjelom!

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM