Tlačové správy

Zákazníci Tesca vytvorili rekord, ľuďom v núdzi darovali potraviny za 260-tisíc eur!

Zákazníci Tesca opäť prelomili rekord! V rámci najväčšej potravinovej zbierky na Slovensku darovali viac ako 171 ton trvanlivých potravín a drogérie v celkovej hodnote 260-tisíc eur na pomoc ľuďom v núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Zákazníci Tesca vytvorili rekord, ľuďom  v núdzi darovali potraviny za 260-tisíc eur!
Zdroj: TESCO SR

Spoločnosť Tesco zorganizovala zbierku spoločne s charitatívnymi partnermi už po siedmykrát. Zbierka prebiehala v 120 obchodoch reťazca a prvýkrát aj prostredníctvom Tesco Online nákupov.

Teší nás, že našim zákazníkom nie je ľahostajný osud iných ľudí, čo sa odzrkadľuje na rekordnom množstve vyzbieraných potravín a drogérie. V Tescu veríme, že aj malá pomoc môže mať veľký význam – či už je to vrecko ryže, mydlo či konzerva sardiniek. A táto zbierka to potvrdzuje: spoločne zákazníci darovali ľuďom v núdzi vyše 171 ton trvanlivých potravín a drogérie v celkovej hodnote 260-tisíc eur!“ hovorí Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku.

Dobrovoľníčkou sa v hypermarkete Tesco Bratislava Zlaté piesky stala aj Veronika Bush (vpravo). / Zdroj: TESCO SR

Zákazníci Tesca tento rok darovali najmä cestoviny, rôzne konzervy, múku, kávu a cukor. Najväčšie množstvo potravín odovzdali v mestách Dubnica nad Váhom, Krásno nad Kysucou, Žilina, Senec a Bratislava. Dobrovoľníkmi sa v obchodoch stali aj kolegovia z Tesca, pomocnú ruku podalo viac ako 150 kolegov.

Zákazníci mohli tento rok prispieť prvýkrát aj prostredníctvom Tesco Online nákupov. Doteraz sa vďaka tejto novinke vyzbieralo viac ako 110 balíčkov v hodnote vyše 1 000 eur.

Rovnako ako po minulé roky, aj v tomto roku Tesco daruje zapojeným charitám finančný príspevok vo výške 20 % hodnoty vyzbieraného tovaru: „Medzi organizácie prerozdelíme viac ako 52-tisíc eur, aby mohli naďalej pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú,“ dodáva Veronika Bush.

Ďakujeme za úžasnú pomoc Tescu aj všetkým zapojeným zákazníkom. Ide o obrovský projekt, na ktorom pracujú niekoľko mesiacov stovky dobrovoľníkov. Vďaka takýmto projektom budú mať ľudia v ťažkých životných situáciách krajšie vianočné sviatky aj zimné mesiace. Z darov im môžeme zabezpečiť teplé jedlo a potreby na základnú hygienu, čo je pre mnohých ľudí v núdzi najväčším vianočným darom,“ vysvetlil generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Erich Hulman.

Vlani sa vďaka zákazníkom podarilo v predajniach Tesco vyzbierať 147 ton trvanlivých potravín a drogérie v hodnote 210-tisíc eur, ktoré pomohli vyčariť krajšie Vianoce ľuďom v núdzi a sociálne slabší rodinám po celom Slovensku.

Potravinovú zbierku organizuje Tesco s Potravinovou bankou Slovenska, Slovenskou katolíckou charitou, Depaul Slovensko, Evanjelickou diakoniou ECAV na Slovensku a OZ Vagus.

Zdroj: TESCO SR

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: TESCO SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM