Eva Sládková Krimi

Zákerné útoky v komunálnej politike: Poslanca brutálne zbili, teraz čelí anonymom

Komunálna politika je často plná nenávisti a ľudia v samospráve neraz čelia podpásovým útokom.

Ilustračný obrázok k článku Zákerné útoky v komunálnej politike: Poslanca brutálne zbili, teraz čelí anonymom
1
Galéria

Nie je to ani prvý a asi ani posledný raz, čo samosprávny politik čelí osočovaniu. Na ataky sme ale skôr zvyknutí v predvolebnej kampani.

Z bratislavských komunálnych politikov o tom vedia svoje napríklad súčasná viceprimátorka Lucia Štasselová, mestský poslanec Ján Buocik, ale aj mnohí ďalší. Tentoraz však ide antikampaň uprostred volebného obdobia a sprevádza ju aj vážne ublíženie na zdraví.

Bitka

Miestny, mestský a župný poslanec za Nové Mesto Martin Vlačiky je známy tým, že kritizuje dianie v samospráve a má silné ekologické cítenie. V ostatnom čase čelí rôznym útokom. Nedávno dokonca dostal bitku, po ktorej musel byť dva týždne v nemocnici a stále nie je úplne fit.

„Išiel som na rokovanie Rady školy pre mimoriadne nadané deti a pravdepodobne ma prepadli. Bohužiaľ, málo si pamätám, mal som úraz hlavy, po ktorom mám stále opuchnutý mozog. Nemám iných nepriateľov, preto to pripisujem mojim politickým aktivitám," vraví pre Bratislava24 Martin Vlačiky.

Kým sa incident nevyšetrí, samozrejme, nemožno s istotou povedať, kto a prečo stojí za útokom, no nové anonymné letáky súvisia s veľkou pravdepodobnosťou s jeho pôsobením v komunálnej politike.

Anonymy

Včera (utorok 15.9.) sa v Novom Meste objavili letáky s osobnými útokmi na poslanca. Upozornil ho na ne sused na Kolibe a tak sa rozhodol roznášača prichytiť priamo pri čine. Podarilo sa mu to.

„Povedal mi, že žije na ulici a že ak mu zaplatia, aj vlastného psa utopí,“ vraví Martin Vlačiky s tým, že tento muž bol už pod vplyvom alkoholu a nevedel povedať, kto si ho najal. Zavolal políciu, ktorá páchateľa zobrala na výsluch. „Dnes idem podať trestné oznámenie," uzavrel Martin Vlačiky.

Kauzu budeme aj naďalej sledovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM